EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

"Sinema Akademi" YDÜ İletişim Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor

"Sinema Akademi" YDÜ İletişim Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor

Rotary Kulübü'nün düzenlediği ROFİFE 07 Kısa Film Festivali kapsamında yer alan "SİNEMA AKADEMİ" Kıbrıs'ta da Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 22/12/14 11:53
okuma süresi: 5 dak.
"Sinema Akademi" YDÜ İletişim Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor
A- A A+

Sinema Akademi için ünlü Belgesel Film Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu 20-23 Aralık tarihleri arasında YDÜ İletişim Fakültesi'nde "Ertuğrul Karslıoğlu Belgesel Atölyesi" adı altında bir çalıştay düzenliyor.

Başta Rotary 2430. bölge olmak üzere tüm Türk ve Dünya Rotary kulüplerinin destek ve olumlu katkılarıyla hazırlanan ve bu yıl 7. si düzenlenen Rofife Akademi Sinema Atölyesi çerçevesinde; farklı coğrafyalar ve değişik üniversitelerle işbirliği yapılarak oluşturulan kısa film yarışmaları, akademik-sektörel çalışmalar ve film üretim aşamalarının Kıbrıs ayağına Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliği yapıyor.

YDÜ İletişim Fakültesi son dönemlerde hız kesmeden devam eden atölye çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, bu kez de Rotary Kulüp öncülüğünde gerçekleşen Rofife Akademi Sinema Atölyesi'ni ağırlıyor. Gerçekleştirildiği yıllarda uluslararası boyutta çok büyük ilgi ile karşılanmış, büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen ROFİFE- ROTARY Kısa Film Festivali; belgesel, animasyon, deneysel, kurmaca kategorilerinde yapılan filmlerin yarıştığı bir platform olmanın yanı sıra, akademik ve sektörel çalışmalarıyla da öğrencilere ve meraklılarına nitelikli film tasarım ortamı sunuyor. Belgesel Film Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu ve yakın zamanda da ünlü Sinema Yönetmeni ve Yapımcısı Biket İlhan'ın atölye çalışmaları düzenleyeceği sinema dersleri, öğrenciler ve katılmak isteyen tüm sinemaseverlerle YDÜ İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.

YDÜ İletişim Fakültesi Radyo-Tv Sinema Bölümü başta olmak üzere katılım sağlanacak Rofife Akademi Sinema Atölyesi, ilgili öğrenciler ve meraklılarıyla 21-22-23 Aralık'ta İletişim Fakültesi'nde buluşarak, ünlü Belgesel Film Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu ile birlikte ilk Belgesel Atölyesi'ni gerçekleştirecek. "Film Nasıl Üretilir?" kapsamlı atölye çalışmalarında Karslıoğlu'nun bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler akademik ve sektörel anlamda kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecekler.

Ödüllü Belgesel Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu'nun film gösterimi ve söyleşisinin yanı sıra Rotary Akademi Rofife 06' da ödül alan Kısa Filmlerin gösterimi de 22 Aralık'ta YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Salonda saat 14:00 da izlenebilecektir.

ERTUĞRUL KARSLIOĞLU KİMDİR?

1946'da Göle'de doğan Ertuğrul Karslıoğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Özel Yüksek Okulu'nu bitirdikten sonra 1973 yılında sınavla TRT'ye kurgucu olarak girdi. Estetiğin ve yaratıcılığın sinema sanatı için olmazsa olmaz kavramlar olduğunu o dönemde ünlü yabancı belgesellerin Türkçe versiyonlarını hazırlarken inceledi, belgesel yapımların önemini kavradı. 1976 yılından itibaren prodüktör olarak çalıştı ve yönetmenliğe başladı.

Önceleri, magazin ağırlıklı çalışan yönetmen, ayda bir yayınlanan "Gözlem" isimli programın yaklaşık üç yıl yapımcılığını üstlendi. Daha sonra bir belgesel magazin program olan "Petek" isimli yapımın yönetmenliğini yaptı. Dış Yapımlar-Satımlar Müdürlüğüne geçerek, çalışmalarını sürdürdü. Öncelikle dış ülkelere pazarlanan yapımlarda rol aldı. Programlarını bu sorumlulukla hazırladı. İlk yıllarında ortak yapımlara imza atan yönetmenin ilk belgesel denemesi 1982 yılında "Likya Uygarlığı" oldu. Daha sonra belgesel sinema ile ilgili araştırma ve çalışmaları giderek yaşama biçimine dönüştüğünde, belgesel çalışmaları peş peşe geldi ve bu sürecin ilk filmi "Türk Mimarisi" adlı belgesel çalışması oldu.

Özellikle Türkiye ile ilgili belgesellerini hazırlarken bir başka gözle bakabilmeyi başaran ve böylece ayrıntıları yakalayabilen Karslıoğlu, 1993-2000 yılları arasında ulusal kanallara, başta haber programları olmak üzere diziler, tartışma programları ve sınırlı da olsa belgesel yapımlar üretti. Bugüne dek 16 belgesel yapımında imzası olan yönetmen şu an İstanbul Kültür Üniversitesi'nde Belgesel Sinema ve Sinema Dili üzerine dersler vermektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.