EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi bilgisayar enformatik doktora programına YÖK onayı

Yakın Doğu Üniversitesi bilgisayar enformatik doktora programına YÖK onayı

Yakın Doğu Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Bilgisayar Enformatik Doktora Programına da,diğer 70 program gibi Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) onayı verildi .

Yayın Tarihi: 22/01/15 10:06
okuma süresi: 4 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi bilgisayar enformatik doktora programına YÖK onayı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, alanında yetkin, bilimsel çalışmaları ile uluslararası arenada yer edinmiş öğretim kadrosuyla dikkat çeken Bilgisayar Enformatik Bölümü, 1988 yılında hayat bulan Yakın Doğu Üniversitesi'nin ilk göz ağrısıdır. 2006 yılında Yüksek Programına denklik alan Bilgisayar Enformatik Bölümü, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) onaylı Doktora Programına YÖK onayını da almıştır.

Bilgisayar Enformatik Doktora Programı, Türkiye ve dünyanın sayılı üniversitesinin bünyesinde bulunmaktadır. Doç. Dr. Nadire Çavuş, bilişim çağında olduğumuzdan dolayı, dünya genelinde innovasyon ve bilişim alanındaki yetkin ve donanımlı insangücüne olan talebin günden güne arttması Bilgisayar Enformatik Doktora Programı'nın açılmasının zorunluk haline gelmesine etki ettiğine vurgu yaptı.

Bilgisayar Enformatik Yüksek Lisans Programı

Bilgisayar Enformatik Bölümü'nün interdispliner bir program olduğunun altını çizen Program Yürütücüsü ve Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş, Bilgisayar Enformatik Yüksek Lisans Programının amacının"öğrencilerin lisans programında almış oldukları eğitimi pekiştirmek, ve bilimsel araştırmalar yaparak yeni bilgilere erişmelerini, ve bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmalarını sağlamak" olduğunu belirtti. Ayrıca Yüksek Lisans Programının, akademik olarak lisans programını tamamlamış olan başarılı öğrencilerle tezli ve tezsiz olmak üzere iki şekilde yürütüldüğünü söyledi.Doç.Dr. Çavuş, alana ilişkin talep doğrultusunda artan öğrenci sayımız şu an 45'in üzerindedir. Srilanka, Avustralya, İran, Irak, Libya, Pakistan, Nijerya, gibi dünyanın farkli ülkelerinden gelen öğrenciler eğitim görmektedir" dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çatısı altında bulunan Bilgisayar Enformatik Bölümü öğretim elemanlarının, bilimsel araştırmalar neticesinde yazdıkları makalelerin SSCI ve SCI kapsamındaki dünyaca kabul görmüş dergilerde yayınlanması, ayrıca bilim camiasında üst sıralarda yer alan yayın evleri tarafından kitaplarının basılması genelde Yakın Doğu Üniversitesi'nin özelde de Bilgisayar Enformatik Bölümü'nün isminin dünyanın her yerinde bilinmesine rağbet edilmesine etki etmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Enformatik Yüksek Lisans Programında öğrencilere teorik ve pratik alanında çeşitli dersler açılarak, çağdaş bilgiye erişmeleri ve bu bilgiyi kullanarak araştırmalar yapmaları sağlanmaktadır. Öğrencilerin araştırmaları neticesinde elde ettikleri verilerden yazılan bilimsel makaleler ulusal/uluslararası konferansların bildiri kitaplarındave uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmaktadır. Aynı zamanda, Program öğrencileri bölümde görev yapan öğretim üyeleriyle birlikte dünyaca bilinen yayın evlerinde de bir çok kitap yayınlamışlardır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.