EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Girne Üniversitesi'nin Bahar Dönemi Yatay Geçiş ve Yüksek Lisans kayıtları başladı

Girne Üniversitesi'nin Bahar Dönemi Yatay Geçiş ve Yüksek Lisans kayıtları başladı

KKTC'nin ilk ve tek denizcilik ve havacılık üniversitesi Girne Üniversitesi 2014-2015 Bahar Dönemi için yatay geçiş ve yüksek lisans başvuru kabulüne başladı.

Yayın Tarihi: 22/01/15 16:22
okuma süresi: 2 dak.
Girne Üniversitesi'nin Bahar Dönemi Yatay Geçiş ve Yüksek Lisans kayıtları başladı
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre Girne Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi için yatay geçiş ve yüksek lisans başvuru kabulüne başladı. Adaylar şahsen veya üniversitenin internet sitesi üzerinden başvuru yapabiliyorlar. Dünya denizcilik ve havacılık sektörlerinde oluşan nitelikli eleman açığını karşılamak için kurulan Girne Üniversitesi, denizcilik ve havacılık konularında uluslararası standartlarda akredite programlarıyla öğrencilerine eğitim veriyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yüksek Öğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte 08/01/2015 tarihinde Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu tarafından yapılan değişiklik doğrultusunda Girne Üniversitesi'nin lisans düzeyindeki bölümlerine yatay geçiş başvuruları kabul edilmeye başlandı. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği dalında açılacak yüksek lisans programına ise Denizcilik Fakültesi mezunları başvurabilecekler. Türkiye Cumhuriyeti'nden yüksek lisans programına başvuracak adayların Denizcilik Fakültesi mezunu olması şartı aranmaktadır. KKTC ve diğer ülke vatandaşları ise, Denizcilik Fakültesi veya denizcilik eğitimi ile ilgili bir bölümden mezun değiller ve bir başka daldan mezuniyet sahibiyseler, 5 dersten oluşan Bilimsel Tamamlama derslerini almaları kaydıyla Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği dalında yüksek lisans başvurusu yapabilirler.

Yatay geçiş ve yüksek lisans başvurularıyla ilgili daha fazla bilgi Girne Üniversitesi'nin internet sitesinden alınabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.