EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Berova, Lapta, Çamlıbel ve Tepebaşı'nda okulları ziyaret etti

Bakan Berova, Lapta, Çamlıbel ve Tepebaşı’nda okulları ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova okullara yönelik ziyaretleri kapsamında, bugün Girne Bölgesinde Lapta Anaokulu, Lapta, Çamlıbel Aysun ve Tepebaşı ilkokullarını ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 23/01/15 14:29
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Berova, Lapta, Çamlıbel ve Tepebaşı’nda okulları ziyaret etti
A- A A+

Berova ziyaretiyle ilgili açıklamasında ülke genelinde okullara yönelik ziyaretlere devam ettiklerini dile getirerek, bu ziyaretlerin, okulların sorun ve eksikliklerinin yerinde tespit edilerek, bu eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmaların hızlandırılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Geçen hafta Gazimağusa bölgesinin ardından, bugün Girne'de Lapta Anaokulu, Lapta, Çamlıbel Aysun ve Tepebaşı ilkokullarına ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Berova, fırsat buldukça bu ziyaretleri tekrarlayarak, ülke genelindeki tüm okullara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Lapta, Çamlıbel Aysun, Tepebaşı İlkokullarıyla, Lapta Anaokulu'nun, bazı fiziksel eksiklikleri olduğunu dile getiren Berova, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un da katıldığı ziyaretle, Lapta Belediyesi'nin bu okullardaki eksikliklerin belirlenmesi ve kısa sürede giderilmesi yönünde bir planlama yaparak işbirliği oluşturacaklarını söyledi.

Tepebaşı, Lapta, Çamlıbel Aysun İlkokulları ve Lapta Anaokulu'nun fiziksel durumunu oldukça iyi bulduğunu dile getiren Berova, okullardaki ufak tefek eksikliklerin tamamlanması için çalışma yapılacağını ifade etti.

Lapta bölgesinde artan nüfus nedeniyle ilkokulda ek dersliğe ihtiyaç olduğunu ve okul aile birliğinin bu konuda bir proje çalışması yaparak bir miktar para topladığını kaydeden Berova, okulda ihtiyaç duyulan ek dersliklerin gelecek eğitim öğretim yılında hazır olması için bakanlık olarak ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını ifade etti.

Çamlıbel Aysun İlkokulu'nda, hava şartlarının yarattığı olumsuzluklar nedeniyle, okulun bazı binalarının boyaya ihtiyaç duyduğunu, oyun alanının bozulan, çukurlarla dolan zemininin ise sakatlanmalara neden olabilecek bir boyutta olduğunu ifade eden Berova, Çamlıbel Aysun İlkokulu oyun alanının 1 hafta- 10 gün içinde kauçukla kaplanması için çalışma başlatılacağını kaydetti.

Lapta Anaokulu'nun dış bahçesinde ve Tepebaşı İlkokulu'nda da benzer küçük eksiklikler olduğunu kaydeden Berova, bunların da giderilmesi için en kısa sürede çalışma yapılacağını dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.