EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Öztürkler: "Bu bütçe ile bursların düzenli ödenmesi mümkün değil"

Öztürkler: "Bu bütçe ile bursların düzenli ödenmesi mümkün değil"

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdür Ziya Öztürkler, daireye ayrılan bütçe ile bursların düzenli ödenmesinin mümkün olmadığı ve gelecek yıl aynı eylemlerin tekrar yaşanacağı uyarısında bulunarak "Ben hedef göstermiyorum,gerçekleri söylüyorum" dedi. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 28/01/15 15:08
okuma süresi: 3 dak.
Öztürkler: "Bu bütçe ile bursların düzenli ödenmesi mümkün değil"
A- A A+

"Bursların düzenli ödenmediği konusu her yıl Kasım ve Aralık aylarında tartışılmakta ilerleyen süreçte eylemlerle protesto edilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler dairesi burs tüzüğünü uygulamak ve yürütmekle yükümlüdür.

Burs tüzüğünün düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için ilgili paydaşların da üzerine düşeni sorunsuz yerine getirmesi gerekmektedir.

Bir öğrencinin bursunun ödenebilmesi için maddi kriterlere uygunluğunun sosyal hizmetler dairesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmesi gerekmektedir.

Yine bir öğrencinin burs alabilmesi için Maliye Bakanlığı'nın ilgili öğrenci için sicil numarası vermesi gerekmektedir.En önemlisi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenli bir şekilde ödeme yapabilmesi için ilgili bütçenin burs ödemesini yerine getirebilmek için yeterli olması gerekmektedir.

Bu yıl bursların ödenmesi geçmiş yıllara göre daha düzenli yapılmıştır.

İşlemleri tamamlanan ve yurtdışında okuyan öğrencilerimizin bütün ödemeleri yapılmıştır

Yalnız yurtiçinde eğitim hayatına devam edenlerin işlemleri Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından bize iletilen ve Maliye Bakanlığı tarafından sicilleri açılan öğrencilerin Aralık ayı ödemeleri bütçe yetersizliğinden dolayı ödenememiştir.

Bursların düzenli ödenebilmesi için yeterli bütçenin öncelikle ilgili daireye verilmesi gerekir.

Şu an yaklaşık 2700 gencimize dairemiz burs vermektedir.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi bu veriler ışığında bursların sorunsuz ödenmesi için 2015 bütçesinde dairemize 34.666.603.00 TL ayrılmasını talep etmiştir.Ama 2015 için dairemize aktarılan 27.700.000.00 TL olmuştur.. Bu bütçe ile bursların düzenli ödenmesi mümkün değildir.

Bursların düzenli ödenebilmesi için öncelikle ilgili bütçenin iyileştirilmesi gerekmektedir. Yoksa önümüzdeki yıl Aralık ayında aynı eylemler tekrar yaşanacaktır.

Ben hedef göstermiyorum,gerçekleri söylüyorum."

Ziya Öztürkler

Müdür

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.