EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ - PDRAM'dan SOS Çocuk Köyü'nde Atölye Çalışması

DAÜ - PDRAM'dan SOS Çocuk Köyü'nde Atölye Çalışması

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin (DAÜ – PDRAM) SOS Çocuk Köyü'nde düzenlediği "Evde, Okulda, Toplumda Çocuk Hakları: Koru, Fark Et, Bil, Uygula" konulu ikinci atölye çalışması gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 28/01/15 17:35
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ - PDRAM'dan SOS Çocuk Köyü'nde Atölye Çalışması
A- A A+

Kasım 2014'teki atöyle çalışmasının ardından, aynı çalışma 23-24 Ocak 2015 tarihlerinde, SOS Çocukköyü Derneği'nde farklı program birimlerinde çalışan 23 kişilik bir grup için yeniden tekrarlandı.

DAÜ – PDRAM Başkanı Prof. Dr. Biran Mertan, DAÜ – PDRAM uzman gelişim psikoloğu Fatoş Özeylem, psikolog Güler Ataş, ve araştırma asistanları Sevilay İlkman ve Yaprak Parlan, on saatlik atölye çalışmasını gönüllü olarak sağladılar.

SOS Çocukköyü Derneği'nde çocuk hakları, BM Çocuk Hakları Konvensiyonu - dört temel çocuk hakları ilkesi ve "Çocuk" kavramı göz önünde bulundurularak, bireysel çalışmalarda ve grup çalışmalarında irdelendi. Tüm katılımcıların çalışmalarını, çocuk haklarını bütüncül bir çerçevede ele alarak, "koruma, fark etme, bilme ve uygulama" yaklaşımı ile daha ileriye taşıması teşvik edildi.

Çalışmaya katılan SOS Çocukköyü Ulusal Direktörü Pelin Maneoğlu, şunları dedi:

"PDRAM ekibine, SOS annelerimize, teyzelerimize, genç liderlerimize, anaokul ve kreş eğitmenlerimize, ve diğer personelimize sağladığı bu önemli eğitimler için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Prof. Dr. Biran Mertan ve ekibi gerçekleştirilen atöyle çalışması ile çocuk hakları çerçevesinde, çocuğun yüksek yararını gözeterek çalışmalarımızı gözden geçirmemiz için fırsat olanağı sağladı.

SOS Çocukköyü Derneği olarak, PDRAM gibi paydaşlarımızla düzenli çalışma olanağı sağlayarak, hizmet kalitemizi sürekli geliştirmeyi ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.