EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

LAÜ'de öğretmenlere "Stres Yönetimi" anlatıldı

LAÜ'de öğretmenlere "Stres Yönetimi" anlatıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Lefke ve yöresinde bulunan okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik 5 Ocak'ta başlattığı hizmet içi eğitim kursları kapsamında bu hafta Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nergüz Bulut Serin "Stres Yönetimi" konusunda seminer gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 29/01/15 15:08
okuma süresi: 1 dak.
LAÜ'de öğretmenlere "Stres Yönetimi" anlatıldı
A- A A+

Serin seminerde "stres nedir, strese yol açan yaşantılar ve stres belirtileri nelerdir, öğretmenlerde stres yaratan kaynaklar nelerdir, stresle başa çıkma teknikleri nelerdir" konularında bilgiler verdi. Seminerde ayrıca stres ile ilgili testlerin uygulandığını ifade eden Serin stres yönetim teknikleri hakkında da katılımcılara bilgiler aktardı. Serin, stresi azalttığı düşünülen tekniklerden olan doğru nefes egzersizi, diyafram nefesi ile ilgili video gösterildiğini ve kast gevşetme ile ilgili rahatlatıcı müzik eşliğinde uygulama yapıldığını dile getirdi.

Serin son olarak, seminer sonucunda katılımcıların stresle başa çıkma yollarını öğrendiklerini ve Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinde öğrenmiş oldukları pratik uygulamaların günlük hayatlarında kendilerine katkı sağlayabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.