EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü, uluslararası konferansta konuştu

Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü, uluslararası konferansta konuştu

YDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü İtalya'da tarihi Ca'Foscari Üniversitesi tarafından düzenlenen ve farklı panellerle Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin irdelendiği uluslararası konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 30/01/15 12:23
okuma süresi: 2 dak.
Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü, uluslararası konferansta konuştu
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ana temasını "Beyond the Arab Uprisings: Rediscovering the MENA Region" / "Arap Ayaklanmalarının Arından: Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesini Yeniden Keşfetmek" oluşturan konferansın açılış konuşmasını yeni Orta Doğu yazınında önemli bir yer teşkil eden Oxford Üniversitesi Doğu Çalışmaları merkezi başkanı Prof. Dr. Eugene Rogan yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü, Siyasi Partilerin, Parti Politikalarının ve Seçimlerin mercek altına alındığı panelde Ürdün'deki siyasi partilerin tarihini ve etkinliğini içeren bir tebliğ sundu. Köprülü konuşmasında, Ürdün'de 1946 yılından bu yana kurulan siyasi partilere ilişkin tarihsel perspektif ile bir değerlendirme yaparak, 1957 ve 1992 yılları arasında siyasi partilerin yasaklanmasının Ürdün Müslüman Kardeşleri'nin ülkede sürdürülen yasağa rağmen bir yardım kuruluşu olarak faaliyetlerine devam etmiş olmasının 1992 yılında yürürlüğe giren yeni Siyasi Partiler Yasası ile Islami Hareket Cephesi (İHC)'nin oluşumuna dikkati çekti. Yrd. Doç. Dr. Köprülü, "1992 yılında Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı olarak siyasete giren İHC, bugün Ürdün'de en örgütlü ve ideolojik tabanı en kuvvetli siyasi partilerin başında gelmektedir" dedi. Köprülü ayrıca, Arap Ayaklanmaları sonrasında Ürdün'ün diğer Arap ülkelerinden göreceli olarak farkını ortaya koyarken, söz konusu ayaklanmaların Ürdün'de rejim, değiştirme yönünde olmadığının ve de daha fazla siyasal temsiliyet ve yolsuzlukla mücadele eğiliminde olduğunun altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.