EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu başarılarını sürdürüyor

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu başarılarını sürdürüyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu başarılarına hız kesmeden devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23/02/15 14:57
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu başarılarını sürdürüyor
A- A A+

Önümüzdeki günlerde "1. Uluslararası Denizcilik ve Ulaştırma Sempozyumu"na ev sahipliği yapmaya hazırlanan GAÜ, KKTC'de alanında bir ilk olacak sempozyumun, Türkiye Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) ile birlikte gerçekleştirecek.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu ile ilgili bilgiler veren Yüksekokul Müdürü, Uzakyol Kaptanı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel, öğrenci sayılarında yoğun bir artış olduğunu belirterek "Öğrenci sayımız son dönemde yüzde 100 artış göstererek 450 kişiye ulaştı" dedi.

Ticaret gemileriyle açık denizlerde staj yapan öğrencilerden başarılı sonuçlar alındığını, firmaların öğrencilerin bilgi ve yeteneklerinden memnun kaldıklarını bildirdiklerini vurgulayan Efdal Safel, öğrencilerin genel olarak Türkiye, Ukrayna, Belarus, Moldovya, Gürcistan, Kırgızistan, İran, Libya, Ürdün, Fas, Nijerya, Kamerun, Kenya ve Senegal'den olduğunu açıkladı.

Sempozyum konuları

"1. Uluslararası Denizcilik ve Ulaştırma Sempozyumu"nda "Denizcilik, Ulaştırma ve Lojistik" konularında birçok bildiri ve makale sunulacağını belirten Safel, sempozyumun konu başlıklarını şöyle açıkladı:

"Yeşil teknolojiler, deniz kirliliği, kurallar ve standartlar, denizcilik tarihi, deniz-kültür-insan ilişkileri, multimodal taşımacılık, lojistik ve ulaştırma, liman ve terminal yönetimi, denizcilik ekonomisi, uluslararası deniz hukuku, münhasır ekonomi bölgeleri, sağlık emniyet ve riskler, eğitim belgelendirme ve staj, gemi makineleri, gemi inşaatı, enerji alternatifleri , brokering ve Chartering , bayrak ülkesi, deniz sigortaları, denizde arama ve kurtarma, yatlar ve eğlence gemileri, denizcilik meteorolojisi ve deniz çevresi"

Dört yıllık lisans eğitimleri

Efdal Safel, dört yıllık lisans eğitimlerine devam eden öğrencilerin uluslararası sular ve denizlerde kıtalararası stajlarına devam ettiğinin altnıı çizerek Girne Amerikan Üniversitesi'nin Akdeniz'in uluslararası sularında Denizcilik pratik eğitimlerini sürdüren ilk ve tek KKTC üniversitesi olduğunu vurguladı.

Yüksekokul bünyesindeki bölümlerin küresel dünyanın yükselen stratejik mesleklerini öğrenci adaylarına sunduğuna dikkat çekilen açıklamada GAÜ diplomasının Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve içsular Düzenleme müdürlüğü tarafından onaylı denizcilik diplomasına ve yeterlilik ehliyetine sahip olan mezunların dünyanın her yerinde kariyerlerine başlayabileceklerinin göstergesi olduğu ifade edildi.

GAÜ, 3 Simülatör, Eğitim Havuzu ve 2 İstasyon ile KKTC'de Hizmette

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde yer alan Gemicilik, Seyir, Deniz Kirliliği, Meteoroloji ve İlkyardım laboratuvarları yanında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs TechnoPark içerisinde faliyet gösteren Albatros Denizcilik Simülatörü, GMDSS ve Sıvı yük elleçleme simülatörleri, yangın ve ileri yangın istasyonu ile açık havada kurulan Denizde Güvenlik eğitim tesisi ve dünya standartlarındaki eğitim havuzunun denizcilik eğitiminde önemli bir fark yaratacağının vurgulandığı açıklamada Safel, denizcilik eğitiminde yeni dönemi başlatacak bilimsel alt yapının öğrenci gelişimi yanında bir deniz ülkesi olan KKTC'ye önemli katkılar yapacağı da belirtildi. Haziran 2014 başlarında yayımlanan yeni Denizcilik Eğitim ve Sınav Yönergesine göre de hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ve inşaatı süren diğer bilimsel alt yapılar ile birlikte Meteoroloji Rasat İstasyonu'nda kurulmasının hedeflendiğinin ifade edildiği açıklamada bölüm müfredatı ve kontenjanlar ile ilgili detaylı bilgiye Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Denizcilik ve Ulaştırma Yükseksek Okulu ile www.gau.edu.tr web adresinden ulasılabileceği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.