EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

"GAÜ Dental Clinic" hizmete giriyor

"GAÜ Dental Clinic" hizmete giriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu, sağlık turizmi, açılışı yapılacak diş kliniği ve hastane yatırımlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, GAÜ olarak 2014-2015 Öğretim Yılı'nı "sağlık yılı" olarak ilan ettiklerini belirterek yatırımları bu yönde hızlandırdıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 24/02/15 11:15
okuma süresi: 5 dak.
"GAÜ Dental Clinic" hizmete giriyor
A- A A+

Mart ve Nisan ayları içinde Girne'de hizmet verecek diş kliniğinin açılacağını vurgulayan Günhan Nalbantoğlu, "Tüm yasal prosodürler tamamlanmış ve tüm inşaatlar başlamış durumda, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. GAÜ ailesi olarak ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan sağlık alanındaki ihtiyaçlara karşılık vermek ve bu açığı kapatmak istiyoruz" dedi.

Sağlık alanında dünya çapında ve en gelişmiş hizmeti vermek için Florence Nightingale ile bir protokol imzaladıklarını söyleyen Nalbantoğlu "Ülke ihtiyaçlarını bildiğimiz için halkımızın yanısıra sağlık turizimine de büyük ölçüde katkısı olacak bu yatırımla hem diş kliniği hem de hastane olarak ülkedeki sağlık hizmetinin çıtasını yükselteceğiz" dedi.

"GAÜ Dental Clinic" Nisan'da hizmete girecek

Diş kliniğinin 2015 nisan ayında, hastanenin ise 2016'nın sonlarında faaliyete gireceğini müjdeleyen Günhan Nalbantoğlu, "Gönül isterdi ki Florence Nightingale ile yapılan protokol gereği 6 ayda tamamlayabileceğimiz hastane daha erken hayata geçebilseydi. Ancak önümüze çıkan bürokratik engeller nedeniyle bu tarih biraz uzadı. Aslında hizmette olabilecek hastahanenin açılışı 1.5 yıl gecikmiş olacak" diye konuştu.

''Gecikme Bizden Kaynaklanmıyor ''

Prosedüre bağlı engellerin neden olduğu tüm girdiler ve ülke turizmine sağlanacak katkı düşünüldüğünde bunun çok ciddi bir zaman kaybı olduğuna dikkat çeken Nalbantoğlu

"Amacımız, ülke için yatırım yapan insanların önlerini açmak konusunda ilgili bakanların dikkatini çekmektir. Tabii ki bürokrasi ve prosedürler olacaktır, ancak ülkemize her alanda katkıda bulunacak olan hizmetler öncelik sıralamasına alınmalıydı" dedi.

"Diş kliniğini 1.5-2 ay içinde hizmete geçiriyoruz"

"GAÜ Dental Clinic" adı altında, uzmanlık seviyesinde hizmet verecek olan diş kliniğinde cerrahi müdahaleler, kanal tedavisi, diş eti hastalıkları, çocuk diş sağlığı, protez ve diş sağlığı bölümleri olacağını anlatan Nalbantoğlu, şu bilgilere verdi:

"Kliniğimiz tamamen son teknoloji dijital yapıya uygun olarak faaliyete geçecek .

*Bu klinik ülkemiz için bir referans kliniği olacaktır. Ülkemizde bulunan tüm diş hekimleriyle bu durumu paylaşıp onlarında sağlık konusundaki açıklarını ve ihtiyaçlarını kapatmayı planlıyoruz. KKTC'de çok fazla diş hekimi bulunuyor, ancak bazı sebeplerden dolayı vatandaşlarımızın tedavi için ülke dışına çıktığını biliyoruz. Biz bunların tamamını göz önünde bulundurarak yola çıktık. En büyük hedefimiz ülke insanına alternatif yaratarak kendi oluşturacağımız kadromuz ile özel kliniklerde çalışan hekimlerin birlikte çalışması olacak"

"Hasta memnuniyeti ön planda olacak"

"GAÜ Dental Clinic"te tedavi gören hastalara en son teknoloji ile yapılacak işlemler ve kullanılacak malzemeler hakkında ayrıntılı bilgiler vereceklerini belirten Nalbantoğlu, "Böylece hastalarımız gönül rahatlığı ile işlemlerini gerçekleştirecek ve memnuniyet hep ön planda tutulacaktır. Örneğin bir "implant" yapılacağı zaman 3D görüntülü tomografi desteği ve bilgisayar yardımı ile hastaya gerekli bilgiler sunulacak ve yapılacak işlemler öncesi tüm teknik bilgiler hastaya verilecek."

"Sağlık turizmi tüm dünyada revaçta"

"Biz aslında ülke olarak ciddi bir potansiyele sahibiz, ancak ülkemizde bulunan doktor ve hekimlerin birlikte çalışması sağlanırsa ülkemiz sağlık alanında da eğitimde yakaladığı başarıyı yakalayacaktır" diyen Nalbantoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün turizmde başarılı olan bir çok ülke daha çok ekonomik gelir sağlaması nedeniyle sağlık sektörüne yönelmektedir. Normal bir turistin ülkeye getirisi 1000-2000 dolar civarındayken sağlık nedeniyle gelen turistin getirisi 8000-10000 dolar arası olabilmektedir. Bu nedenle sağlık turizminin daha çok girdisi ve ülke ekonomisine daha güçlü katkısı olacaktır. En önemlisi hastanelerimizde engelli hastalara yönelik yeterli altyapının bulunmamasıdır. Biz de bu açığı kapatmak için engelli vatandaşlarımıza uygun alt yapısı bulunan bir klinik oluşturuyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.