EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi "Russıan Art Week" (Raw) seçici kurul üyeliğinde

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi “Russıan Art Week” (Raw) seçici kurul üyeliğinde

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; bu yıl 17.si düzenlenen Uluslararası Modern Sanat ve Tasarım Fuarı Yarışmaları'nda Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden Doç.Dr. Erdal Aygenç seçici kurul üyeliği için davet aldı.

Yayın Tarihi: 26/02/15 10:55
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi “Russıan Art Week” (Raw) seçici kurul üyeliğinde
A- A A+

Konuya İlişkin Açıklama Yapan Doç.Dr. Erdal Aygenç Şunları Söyledi:

GSTF Dekan Vekili Doç.Dr.Erdal Aygenç, Nisan 2015'de Moskova'da gerçekleşecek etkinliğe güzel sanatlar ve tasarım alanlarından öğrenciler, öğretim elemanları veya diğer ilgililer yarışmacı olarak katılabileceğini belirterek, konunun serbest olduğu yarışmaya; resim, heykel, grafik, tiyatro, film ve televizyon, fotoğraf, multimedya, el sanatları gibi bir çok alandan istenilen sayıda çalışma ile –posta ya da internet üzerinden- katılımın mümkün olacağını söyledi

Doç.Dr. Erdal Aygenç; Rusya'nın en önemli sanat kuruluşlarından biri olup, 15.000 dolayında üyesi bulunan "Creative Union of Artists of Russia" -Rusya Yaratıcı Sanatçılar Birliği'nin temsilciliğinde düzenlenecek etkinliğin amacı; Avrupa'daki Üniversiteler ve sanat kuruluşları ile ortak bir çalışma yürütmektir. Bu etkinlik, sadece Rusya'da değil, tüm Avrupa'da yetişen genç yeteneklerin keşfedilip teşvik edilmesine zemin oluşturmaktadır. Çeşitli ülkelerden alanında uzman eğitmen ve sanatçıların jüri üyeliği yapacağı yarışmanın, ülkemiz için de iyi bir fırsat olduğunu düşünmekteyim dedi.

Yarışma sonunda seçilen çalışmalar Moskovo'da, Uluslararası Sanat ve Mimarlık Merkezi'nin Büyük Sergi Salonunda sergilenecektir. İlgilenenler ayrıntılı bilgiye http://www.artweek.ru/index.php/en/adresinden ulaşılabilir."

Doç.Dr. Erdal Aygenç'in jüri üyeliğinin, Yakın Doğu Üniversitesinin ve ülkemizin uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı daha sağlayacağının altını çizdi....

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.