EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ'de "Hocalı Katliamı" anma töreni düzenlendi

YDÜ'de "Hocalı Katliamı" anma töreni düzenlendi

"Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği" tarafından organize edilen Hocalı katliamının 23' cü yıl dönümü anma töreni YDÜ Kütüphanesi Salon 4'de gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 02/03/15 12:52
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ'de "Hocalı Katliamı" anma töreni düzenlendi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Törene, Azerbaycan Türkleri KKTC Temas Grubu ve Diaspora Başkanı,YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Öğrt. Üyeleri, Öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Tören, 25-26 Şubat 1992 gecesi Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kentinde hayatını kaybeden 613 Azerbaycanlı sivilin ruhuna saygı duruşuyla başladı. Ardından Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyetlerinin İstiklal Marşı okundu.

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu açılış konuşmasında, Hocalı olaylarından 23 yıl geçmesine rağmen, Ermenistan devletinin Azerbaycana karşı işgalcı politikasını hala sürdürdüğünü, katliamı gerçekleştiren Ermenistan vandallarının hala tutuklanmadığını, dünya kamuoyu birliğinin bu gerçeklere suskunluğunu üzülerek dile getirdi.

Hocalı Katliamını Gerçekleştirenlerin Komutanı, Bugünün Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan

Prof.Dr.Sadıkoğlu, ölenlerden 106'sı kadın, 83' ü çoçuk olan toplam 613 kişinin katliamını gerçekleştirenlere kumandanlık etmiş kişinin bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyanın olduğunu belirtti.

Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi "Sosyal Bilimler Enstitüsü" ve "Uluslararası İlişkiler Bölümü" Öğretim Görevlisi Reşat Alakbarov "Hocalı Katliamı Uluslararası İlişkiler Bağlamında" 23 yıl içinde Hocalı olaylarının Azerbaycan dışında Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Peru, Honduras ve ABD'nin 16 ştatı tarafından katliam diye tanındığını belirtti. Gösterilen bu başarının Azerbaycan Cumhuriyetinin başarılı dış politikasının ve diplomasinin mantıksal sonucu olduğunu belirten Reşat Alakbarov, Azerbaycan lobisinin ve diaspora temsilçilerinin bu konuda emeğine de dikkat çekti.

Reşat Alakbarov, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Hocalı olaylarının Dağlık Karabağ savaşı içerisinde yapılan en büyük "Katliam" olarak nitelendirmesine rağmen, kardeş ve can Türkiye Cumhuriyetinin Türkiye Büyük Millet Meclisinin Hocalı olaylarını hala katliam olarak tanımamasını üzülerek takip ettiğini vurguladı.

Daha sonra "Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği" üyesi, Azerbaycanın haber ajansı Modern.az'ın KKTC temsilcisi Toğrul Salehli'de "Büyümeyen çoçuklar" kitabının ve filminin tanıtımını yaparak, kitap ve filmin Hocalı katliamında anne ve babasını kaybeden 25 çoçukla ilgili olduğunu ve yazılan kitabın bir kaç dile çevrildiğini anlattı.

Törenin sonunda "Büyümeyen çoçuklar" isimli film gösterime sunuldu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.