EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı 15 Mart'ta yapılıyor

Yükseköğretime Geçiş Sınavı 15 Mart'ta yapılıyor

KKTC uyruklu 1438 öğrencinin de katılacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar günü Türkiye'deki illerle birlikte Lefkoşa'da yapılacak.

Yayın Tarihi: 05/03/15 16:52
okuma süresi: 3 dak.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı 15 Mart'ta yapılıyor
A- A A+

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, YGS'ye katılacak öğrencilerin sınava giriş belgeleri ve uymaları gereken kurallar konusunda açıklama yaptı.

Sınava girecek adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemlerinin tamamlandığını bildiren Öztürkler, adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyeceğini duyurdu.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS sınav belgesini,TC kimlik numaralarını ve aday şifreleri ile bugün saat 14:00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerini bildiren Öztürkler, şunları kaydetti:

"Belgenin üzerinde bina, salon, merkez ve adayın fotoğrafı bulunacaktır. Fotoğrafın bulunması şarttır. Belgenin çıktısı renkli veya siyah/beyaz alınabilecektir.

Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Sınava giriş belgesinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı,pasaport, zorunlu askerlik görevini yapanlar için askeri kimlik belgesi,özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunun dışındaki hiçbir belge sınava giriş için geçerli belge olarak değerlendirilmeyecektir.

Bunu yanında geçerlilik süresi bitmiş pasaportlarda sınava giriş mümkün olmayacaktır."

KURALLAR

YGS'ye katılacak öğrencilere uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi de veren Yükseköğretim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, şu konulara dikkat çekti:

"Sınavda yanınızda bulundurulması yasak olan başta iletişim araçları olmak üzere her türlü araç,gereç ve eşyaları sınav binasına götürmemelisiniz.
Cevap kağıdına soru kitapçık numarasını doğru kodlamayan adayın sınavı geçersiz sayılır.

Soru kitapçığına işaretlenen ve cevap kağıdına kodlanmayan cevaplar değerlendirmede dikkate alınmaz.

Sınav salonunu her ne sebeple olursa olsun terk eden aday sınav salonuna tekrar alınmaz."

Öztürkler, açıklamasında, "Tüm öğrencilerin emeklerinin karşılığını alabilecekleri bir sınav süreci yaşamalarını temenni eder, herkese başarılar dilerim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.