EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı YDÜ'de çeşitli etkinliklerle anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı YDÜ'de çeşitli etkinliklerle anıldı

Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ile Tarih Öğretmenliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri tarafından "Çanakkale Zaferi"ni kutlama programları düzenlendi.

Yayın Tarihi: 20/03/15 10:06
okuma süresi: 4 dak.
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı YDÜ'de çeşitli etkinliklerle anıldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ilk anma etkinliği YDÜ Hastanesi 101 no'lu salonda Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Yaraşır, Dr. Mustafa Yeniasır, Uzm. Selma Korkmaz, misafirler ve fakülte öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Program Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Suna Ersener'in hazırladığı slayt gösterisinin ardından, Egemen Ergin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Egemen Ergin, Çanakkale cephesinin Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, Çanakkale'yi tarihin seyrini ve savaşa katılan toplumların kaderini değiştiren, bir kahramanlık ve var oluş destanı olarak nitelendirdi.

Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Kübra Yıldız ise "Çanakkale Savaşının Edebiyata Yansımaları"nı ele alırken, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Fahri Ersavaş gibi sanatçıların eserlerinde Çanakkale Savaşı'na çok sık yer verdiğini belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra program, öğrencilerin (Elife Serin, Süreyya Özdemir, Mehtap Akbulut, Mehmet Arslan, Emre Beyge, Mustafa Gürdal, Egemen Ergin, Merve Nur Yüce, Yıldız Buse Gürkan, Recep İslamoğlu, Ahu Senem Doğan, Fuat Öksüz) sahnelediği iki küçük oyunla devam etti. Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından sergilenen ve millî şuurun tazelenmesine katkı koyan bu oyunlar büyük bir beğeni ile izlendi.

Sunuculuğunu Yunus Emre Handere ve Tuğçe Çalım'ın yaptıkları program, Türkçe Öğretmenliği öğrencilerinden İlhami Bilge, Fatma Yıldız, Tuğba Özer, Mehtap Akbulut ve Nurşah Iltar'ın okuduğu şiirleri takiben, Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim üyelerinden Hasibe Aksaç'a eşlik eden Ezgi Baylan ve Kadir Uğur Taşçı'nın söylediği türkülerle sona erdi.

Programın sonunda söz alan Prof. Dr. Şenol Bektaş, Çanakkale Şehitlerini Anma ve Zaferi kutlama gününün çok önemli olduğunu belirterek öğrencilere, bu günün anlamını kavrayabilmek için Çanakkale'yi görmenin şart olduğunu söyledi.

Bu savaşların hem Türk Tarihi hem de dünya tarihi açısından da bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bektaş, Türk insanının barış yanlısı olduğunu, Kıbrıs Türklerinin de Çanakkale ruhunu yaşatarak özgürlüklerine sahip olabildiklerini belirterek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çanakkale zaferi'nin 100.yıl etkinlikleri kapsamında ikinci etkinlik ise, Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri tarafından YDÜ Büyük Kütüphane Salon 2`de gerçekleştirildi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından , Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul`un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti. Ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Saraçoğlu "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale" adlı konuşmasını sunmasıyla birlikte tören, Tarih bölümü öğrencilerinden Hasan İlban`ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti.

"Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirin Tarih Öğretmenliği öğrencilerinden Cello Aydın tarafından okunmasının ardından bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile tören son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.