EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Arıklı: "GAÜ, eğitimde hizmet, kalite ve güvenceye öncelik veriyor"

Arıklı: "GAÜ, eğitimde hizmet, kalite ve güvenceye öncelik veriyor"

Girne Amerikan Üniversitesi Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü Yard.Doç.Dr.Güven Arıklı, katıldığı TV programında son günlerin en en çok tartışılan konularından toplu taşımacılık ve üniversitelerin öğrenci taşımacılığına katkısını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 20/03/15 14:17
okuma süresi: 3 dak.
Arıklı: "GAÜ, eğitimde hizmet, kalite ve güvenceye öncelik veriyor"
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'ne (GAÜ) ait 13 otobüsün gümrükte alıkonulması ve hizmet vermesinin engellenmesiyle başlayan tartışmaların uzamasını eleştiren Arıklı "KKTC'de reel sektör kavramı tam olarak yerleşmediği için, ulaşım konusu da günübirlik kararlarla yönetilmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle Yükseköğrenim için ülkemize gelen binlerce öğrencinin ulaşım sorunları da gündeme gelmiştir. Sorunun kaynağı da üniversiteler değil, bu konuya eğilmeyen ilgililerdir" dedi.

Yaşanan bir sorunun ötelenerek, bekletilerek çözülemeyeceğine işare teden Arıklı, "ülkede toplu taşımacılık sektörü sağlıklı bir yapıya kavcuşamadığı için üniversiteler bu konuda inisiyatif üslenmek zorunda bırakılmıştır." dedi.

Arıklı, "Kamyonet arkalarında hiç bir güvenlik önlemi alınmadan üstüste istiflenmiş şekilde yolcu taşımacılığı yapılırken bunları görmezden gelenlerle ilgili kararı halkımız en iyi şekilde verecektir" dedi.

"Yükseköğrenimde 100 bin rakamını telaffuz ediyorsak, bu kadar insanın ulaşım sorununu ilk sıralarda ele almak zorundayız" diyen Güven Arıklı, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer bu konuda hükümetin elinde bizim bilmediğimiz sihirli bir formül varsa açıklasınlar ve öğrenelim. Üniversitelerin öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti vermesi, engellenmesi gereken değil, aksine teşvik edilmesi gereken bir konudur"

Eğitim Bilimleri Sempozyumu

Girne Amerikan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ile Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği'nin düzenlediği, 4. Uluslararası Eğitim Bilimleri Sempozyumu konusunda da bilgiler de veren Arıklı, sempozyumun çok geniş çaplı ve mükemmel bir organizasyonla 3 gün süreceğini anlattı.

Sempozyumda Türkçe ve İngilizce sunumlar, eğitimde yeni yönelim, kuram, teknik gelişme ve öğretim yöntemlerinin irdelendiğini anlatan Güven Arıklı, 19 ülkeden 200 bilim insanının katıldığını, eğitim bilimleri alanında 150'nin üzerinde bildiri yayınlandığını söyledi.

İskele-Karpaz Eğitim Bursu

Programda Girne Amerikan Üniversitesi'nin Karpaz ve İskele'ye verdiği öneme de dikkat çeken Arıklı "İskele ve Karpaz çevresinde yaşayan öğrenci adaylarına üniversite eğitimleri için tüm bölümlerde geçerli olacak tam eğitim bursu verileceğini" söyledi.

Bu bursların GAÜ'nün İngiltere, ABD, Türkiye ve Hong Kong yerleşkelerinde de geçerli olacağına işaret eden Arıklı tamamlanmak üzere olan GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile birlikte GAÜ'nün, 30 yıllık bilimsel bilgi birikimini Karpaz'a taşıyacağını anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.