EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yabancı dil öğrenen gençler için İngilizce eğlence oldu

Yabancı dil öğrenen gençler için İngilizce eğlence oldu

İngilizce Derneğinin ilk 'Saat 10 kulübü' programına Lefkoşa'dan katılan çocuklar, hem eğlendiler hem de İngilizce eğitim aldılar. Yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/03/15 09:26
okuma süresi: 3 dak.
Yabancı dil öğrenen gençler için İngilizce eğlence oldu
A- A A+
"İngilizce Derneğinin ilk 'Saat 10 kulübü' programına Lefkoşa'dan katılan çocuklar, hem eğlendiler hem de İngilizce eğitim aldılar.

Sivil toplum örgütü olarak yenile tescil edilen 'İngilizce Derneği' Kıbrıslı Türklere ve özellikle Çocuklara İngilizce kullanma ve anlamalarına yaradımcı olmayı hedefliyor.

Başkent çevresindeki çeşitli okullardan 20 çocuk Yakındoğu Üniversitesinde 3 saatlik bir oyna/öğren gurubuna davet edilmiştir. 'İngilizce Derneği' gönüllüleri gözetiminde çocuklar çizgi film seyredip, oyunlar oynayıp, dans etdiler.

Dernek sekreteri, Burhan Camlibel: "Büyükler dahil herkes eğlendi!

Çocuklar, Tom ve Jerry seyredip güldüler, sonra soru cevap zamanı oldu ve resim çizdiler. Sahnede dans ederek çok eğlendiler ve içeceklerini ve atıştırmalarını bitirdikden sonra ebeveynleriyle evlerine döndüler."

Dernek başkanı; ''Living magazine'' editörü ve ''Cyprus Today'' gazetesinde köşesi olan Tom Roche: "Kıbrıslı Türkler tarihsel İngilizce konuşma yeteneklerini kaybediyorlar. Bu onları Dünyada dezavantajlı bir duruma düşürüyor'' 'İngilizce Derneği,' Çocukları rahat ve huzurlu bir ortamda İngilizce kelime ve deyimleri kullanmaya teşvik etmekle, günlük İngilizce kullanımda daha emin olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Dernek, okul gibi bir kurum değildir ve sertifikalı bir program yapmıyor. Gönüllü üyelerimiz arasında öğretmenler ve tecrübeli çocuk bakıcıları vardır.

"Saat 10 Kulübü'' İngilizlerin eskiden çocukların severek katıldıkları ''Cumartesi sabah sineması'' kulübüne benziyor. Burada çocuklar enerji tüketirken hem eğleniyor hem de müfredat dışı öğrenim görüyor. Eğitim bakanlığının desteğiyle ''Saat 10 kulübü''nü ada çapında yaymayı ve özellikle İngilizce kullanımda daha az şansı olan çocuklara ulaşmayı amaçlıyoruz.

"Bize sağladıkları imkanlar için Yakın Doğu Üniversitesine minnettarlığımızı sunuyoruz. Önemli ihtiyaçlarımızı alabilmek için bize bağişta bulunan ''Little Society of Kyrenia'' derneğine teşekkür ederiz.

Daha fazla bağışa ihtiyacımız vardır ve iş dünyasına yardım eli uzatacağız; Kıbrıs'lı gençlerin İngilizceyi daha iyi kavrayıp kullanmaları işverenlerin de menfaatine olacaktır."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.