EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

GAÜ'de "Uluslararası Işık Yılı" etkinlikleri

GAÜ'de "Uluslararası Işık Yılı" etkinlikleri

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılında "N'olacak Bu Evren'in Hali" başlıklı panele ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 23/03/15 16:52
okuma süresi: 1 dak.
GAÜ'de "Uluslararası Işık Yılı" etkinlikleri
A- A A+

GAÜ, UNESCO ve Uluslararası Astronomlar Birliği tarafından Albert Einstein'ın Görelilik Teorisinin yayınlanmasının 100'üncü, James Clark Maxwell'in Photomagnetic Teorisi'nin yayınlanmasının 150'nci yıldönümleri olan 2015'i "Uluslararasi Işık Yılı" ilan etmesi nedeniyle düzenlenen "N'olacak Bu Evrenin Hali?" konu başlıklı panele ilgi oldukça büyüktü.

Prof. Dr. İbrahim Semiz'in sunumuyla gerçekleştirilen panelin Türkçe bölümünde Evren, gezegenler ve dünyanın sistem içerisindeki ilişkisi ile etkileşimlere değinildi.

İKİNCİ OTURUM

Panelin ikinci bölümü ise Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker tarafından öğleden sonraki oturumda İngilizce olarak verildi.

Prof. Ülker bu oturumda "Mikrodalgalar ve mikrodalgalar teknolojisi", "Günlük hayatta kullanılan aletlerin mikro dalgayla ilişkisi" başlıklarında bilgiler aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.