EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ ile İtalya ICIF arasında işbirliği

DAÜ ile İtalya ICIF arasında işbirliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İtalya'nın önde gelen kurumlarından ICIF-Italian Culinary Institute For Foreigners (Yabancılar İçin İtalyan Mutfağı Enstitüsü) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 23/03/15 17:49
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ ile İtalya ICIF arasında işbirliği
A- A A+

İşbirliği Protokolü için ülkeye gelen ICIF Başkanı Piero Sassone, bugün DAÜ Rektörlüğü'nü ziyaret etti.

OSAM

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, protokol İmza Töreni'nde konuşan DAÜ Rektör Vekili Pof. Dr. Necdet Osam, İtalya'dan çok önemli bir konuğu ağırladıklarını söyleyerek, ICIF'in dünya genelinde okullar zincirine sahip olan önemli bir eğitim kurumu olduğunu ve yapılacak antlaşmaya büyük önem verdiklerini vurguladı.

"Böylesine önemli bir okulun bizlerle işbirliği yapması gurur verici" diyen Osam, DAÜ Turizm Fakültesi'nin başarılı çalışmaları sonucunda ICIF'le işbirliği yapılacağını kaydetti ve Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç'a ve ekibine teşekkür etti.

İşbirliği Protokolü ile ICIF ve DAÜ arasında öğrenci-öğretim üyesi değişimi yapılabileceğini de kaydeden Prof. Dr. Osam, İtalya'nın lezzetin merkezi olduğunu ve öğrencilere bu kurum aracılığıyla farklı lezzetlerin öğretilmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

KILIÇ

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç da fakülte açısından çok önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, 2010 yılında Aşçılık Önlisans Programı'nın açılması ve ilgi görmesi üzerine, 2014 yılında dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı'nı hayata geçirdiklerini ve temel hedeflerinin öğrencileri yurtdışı bağlantılarıyla geleceğe hazırlamak olduğunu kaydetti.

Çin, Brezilya, Kore gibi dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan İtalya'nın önde gelen kurumlarından ICIF ile işbirliği yapmanın önemine değinen Prof. Dr. Kılıç, Piero Sassone'ye ve DAÜ Yönetimi'ne işbirlikleri ve destekleri için teşekkürlerini sundu.

Anlaşma çerçevesinde DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri yaz döneminde ICIF'te eğitim görmek üzere İtalya'ya gidecekler.

Öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma şansına da sahip olacaklar.

Anlaşma kapsamında ayrıca, DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileriler ile İtalya'dan, karşılıklı öğrenci değişimi yapılacak.

Bununla beraber, DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, fakülteye davet edilecek olan konuk İtalyan Şef'lerden İtalyan mutfağının yanı sıra, diğer ülke mutfaklarından lezzetlerin yapımını da uygulamalı olarak öğrenip gerçekleştirecekler.

Protokole DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve ICIF Başkanı Piero Sassone imza koyarken, İmza Töreni'nde DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, Fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Avcı ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

Protokol İmza Töreni ardından DAÜ Turizm Fakültesi'nde öğrencilerle biraraya gelen ICIF Başkanı Piero Sassone, öğrencilere İtalyan mutfağı özelliklerini ve ICIF'teki staj olanaklarını anlattı.

Öte yandan ICIF Başkanı Piero Sassone için DAÜ Turizm Fakültesi tarafından bir öğle yemeği organize edilerek, DAÜ Yönetimi ve sektör temsilcileri ile bir araya gelindi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.