EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ, oyuncu Necip Memili'yi ağırladı

UKÜ, oyuncu Necip Memili’yi ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Necip Memili'yi konuk etti.

Yayın Tarihi: 25/03/15 14:42
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ, oyuncu Necip Memili’yi ağırladı
A- A A+

UKÜ 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde UKÜ'ye gelen Memili, Çevik Uraz Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşide oyunculuk yaşamı ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Konuşmasına Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne ikinci kez gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek başlayan Memili kendisini yeniden davet eden UKÜ yetkililerine teşekkür etti.

"Matrix filminde Neo'ya verilen 'Simulakrlar ve Simülasyon' kitabı televizyon dünyasının özetidir."

Oyunculuk kariyeri ve yaşadıklarını anlatan Memili açık sözlü bir insan olduğunu ifade ederek dizi oyunculuğunu sadece ekonomik anlamda rahatlamak için yaptığını söyledi. Tiyatronun daha keyifli ve daha gerçek olduğunu belirten Memili televizyon dünyasını daha iyi anlamaları için öğrencilere Baudrillard'ın Simulakrlar ve Simülasyon adlı kitabını okumalarını önerdi.

Konuşmasında çok ilginç bir eğitim hayatı geçirdiğini kaydeden Necip Memili, ortaokul ve lise yıllarında başarısız bir öğrenci olduğunu, çevresindekilerin "bu çocuktan birşey olmaz" dediklerini ama şu an onların da kendisini alkışladıklarını ifade etti.

"Yerli dizi yersiz uzun"

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Memili bir öğrencinin "Dizi süreleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Yerli dizi yersiz uzun" diye cevap vererek Türkiye'deki dizilerin sürelerini eleştirdi. Türk öğrencilerin yanı sıra söyleşiye ilgi gösteren uluslararası öğrencilerden birinin Türkiye'de önemli oyuncular olduğunu, ancak neden Hollywood'da rol alamadıklarını sorması üzerine Memili Türkiye'de gerçekten çok yetenekli oyuncular olduğunu fakat henüz Hollywood düzeyine gelinmediğini söyledi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu'nda Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından gerçekleştirilen söyleşinin sonundan Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay Necip Memili'ye teşekkür belgesi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.