EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

YDÜ ev sahipliğinde University Of The Future Konferansı görkemli bir açılışla başladı

YDÜ ev sahipliğinde University Of The Future Konferansı görkemli bir açılışla başladı

Yakın Doğu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, European Business Assembly (EBA) tarafından düzenlenenen ve Oxford Academic Union (OAU) ile Club of Rectors'ün katılımları ile "University of the Future: University Cities and Health Tourism" başlıklı uluslararası konferans görkemli bir açılışla başladı.

Yayın Tarihi: 26/03/15 15:24
okuma süresi: 6 dak.
YDÜ ev sahipliğinde University Of The Future Konferansı görkemli bir açılışla başladı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, açılış konuşmalarını KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ve EBA Başkanı Prof. Dr. John Netting'in yaptığı Konferansta ayrıca YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve Oxford Academic Union temsilcisi Prof. Nathan Pike da birer konuşma gerçekleştirdiler.

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu konuşmasına, "Bugün başlıca nedeni benim ve hükümetimin 1988 yılında kurulma kararı aldığımız ilk yasasını geçirdiğimiz yüksek öğrenimin geldiği ileri noktanın ne kadar gurur verici olduğunu görmektir" sözleri ile başladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu ayrıca "Yakın Doğu Üniversitesi bugün geldiği aşama itibarıyla ülkemizin en güzide yükseköğrenim kurumlarından bir tanesi durumundadır. Bütün alanlarda olduğu gibi özellikle tıp alanında atmış olduğu cesur adımlar ve yatırımlar bu kurumu diğer kurumlardan daha farklı bir noktaya taşımaktadır. Ben tıp doktorluğu eğitiminin ne anlama geldiğini çok iyi bilen birisiyim. Tıp fakültesinin kurulmasında müteakip coğrafyamızın nimetlerinden yararlanarak bu fakültede hizmet alacabilecek yabancı hasta alımı da sağlamak büyük bir adım olacaktır. Temelim bunun en erken bir zamanda gerçekleşmesi ve dünyanın her yerinden gelecek olan hastaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde şifa bulmalarıdır. Üniversitelerin belli bir ölçeğe ulaştıkları durumunda yer aldıkları coğrafyada bir takım sosyolojik değişiklere neden oldukları tabi ki bilimsel bir gerçektir" diyerek, Konferans süresince yürütülecek panellerin ve ortaya çıkacak sonuçlarının takipçici olacağını belirtti.

Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel konuşmasında, 350,000 nüfusa sahip ülkemizin yaklaşık 5,000 kadarının Yakın Doğu Üniversitesi'nde istihdam edildiğini ifade ederek, "çocukluğumda kurduğum hayallerden yola çıkarak bugün 108 farklı ülkeden gelen 25,000 öğrenciye çokkültürlü bir eğitim-öğretim olanağı sunmuş olmanın gurunu yaşıyoruz" dedi. Dr. Suat İ. Günsel ayrıca, Yakın Doğu kurumları ile KKTC halkının kucaklaştığı bir yaşam alanı inşa etmenin düşüncesi ile çıkılan bu yolda, Büyük Kütüphane, Olimpik Yüzme Havuzu, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi gibi birçok alanda topluma fayda sağlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Dr. Günsel konuşması sırasında ayrıca "Ben 7 yaşındayken denizi görme şansı bulmuştum ve ben denize sırtını dönen bir toplumda büyüdüm, denizle ilgilenmiyorduk. Oldukça çelişkili olabilir ama olimpik havuz bu üniversite kampüsünde inşa edilen ilk yapı olmuştur" sözleri ile katılımcılara dünyanın dört bir tarafındaki araştırmalar ile katkı koyan bir insan birikimine dikkat çekerek, Yakın Doğu Üniversitesinin tüm birimleri ile uluslararası alanda KKTC'yi temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Netting de konuşmasında, geçtiğimiz yıl Yakın Doğu Üniversitesine yaptığı ziyarette Üniversitenin sunduğu eğitim olanaklarından ve de kampüs yaşamından oldukça etkilendiğine dikkat çekerek, Geleceğin Üniversitesini Yakın Doğu Üniversitesinde gerçekleştirme kararı aldığını ifade etti.

Daha sonra söz alan Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Doç. Dr. İrfan S. Günsel konuşmasını, "Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bize ve toplumumuza inanan ve engel tanımadan hayallerini gerçekleştirmek için çalışan Dr. Suat İ. Günsel'in oğlu olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" sözleri ile açtı. Dr. İrfan Günsel, 25 yıllık geçmişi ile Yakın Doğu Üniversitesinin özellikle toplumsal kalkınma, araştırma-geliştirme, teknoloji ve innovasyon gibi alanlarda öncü yaklaşımı ile adada kıtalı gibi yaşamanın ötesine geçilerek, küresel ölçekte kıtalara adalı kimliği taşımanın haklı gurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Yakın Doğu Üniversitesinin tüm eğitim kurumları, en son teknoloji ile donatılmış altyapısı, sosyal-kültürel yürüttüğü yerel, bölgesel ve uluslararası faaliyetleri ve kampüs yaşam alanları ile değişen ve dönüşen küresel dünyamızda öğrencilere birçok alanda imkan sağlamının yanı sıra Kıbrıs Türk halkının dünya ile bütünleşmesinde taşıdığı öncü rolü ve önemli misyonun altını çizdi. Özellikle Yakın Doğu Üniversitesinin tüm kurumları ile içerisinde yer aldığı başkent Lefkoşa ile içiçe örülmüşlüğünün ülkemizde kent ve Üniversite kültürü inşa edilmesindeki önemine vurgu yapan Dr. Günsel, "Gerçek bir Üniversite bir gökkuşağına benzemelidir. Gökkuşakları rengârenktir, tektir, değerlidir ve önelenemezler. Gökkuşağımıza Hoşgeldiniz" ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.

Açılışın ardından, EBA'ye katılan yeni üyelere katılım belgeleri takdim edilerek, EBA Ödülleri de sahiplerini buldu. Yılın bilim insanı ödüllerini (the Scientist of the Year) Yakın Doğu Üniversitesinden Sn. Prof. Dr. Doğan İbrahim Akay, Dhofar Üniversitesinden Sn. Prof. Dr. Ahmmed Saadi, National Technical Üniversitesinden Sn. Prof. Dr. Lev Ruskin ve Kostanai Branch, Chelyabinsk Üniversitesinden Sn. Prof. Dr. Alimzhan Bekmagambetov törenle EBA Başkanı Prof. Netting'den ödüllerini aldılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.