EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

The Future American College'de uygulamalı eğitim

The Future American College'de uygulamalı eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubu bünyesinde Lefkoşa'da eğitim veren The Future American College İlkokulu'nda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Yayın Tarihi: 30/03/15 10:43
okuma süresi: 3 dak.
The Future American College'de uygulamalı eğitim
A- A A+

The Future American College Müdürü Sevim Kayıkçı, çeşitli konularda düzenlenen etkinliklerle öğrencilere eğitim vermek yanında hayata hazırlamak konusunda da gerekli çalışmaların düzenli olarak yapıldığını anlattı.

Öğrenciler çok memnun

Sevim Kayıkçı, "Okulumuz farkındalık oluşturmak için büyük çaba göstermektedir. İlköğretim haftasında sahipsiz hayvanlar yararına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kermes düzenledik. Öğrencilerimizin İzmir'deki NASA Üssü Uzay Bilimini ziyaret etmelerini ve yeni bilgiler öğrenmeleri için götürdük. Cadılar bayramına özel kutlamalar düzenledik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurtuluş yıldönümü kutladık." diyerek şunları söyledi:

"Okulumuzda şiddete yönelik farkındalık yaratmak için "Şiddete Hayır" Günü düzenlendi. Yerli Malları Haftası'nda Sanayi Odası ile işbirliği yapılarak ülkemizde üretilen yerli ürünleri çocuklarımıza ve velilerimize tanıttık. Şehitler Haftası'nda vatan toprakları için can veren şehitlerimizi unutmadık, sevgi ve saygıyla andık. Kulüp günlerinde kütüphaneyi ziyaret ederek oradaki kitaplardan nasıl faydalanacağımız konusunda bilgiler aktardık."

Milli değerlere saygı

Öğrencilerin KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türkü'nün Ulusal Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümünlerinde düzenlenen anma törenlerine katıldığını anlatan Sevim Kayıkçı, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ağaç ve Orman Haftası'nda öğrencilerimiz ve velilerimizle hep birlikte ağaç ve ormanlarla ilgili bilgiler edindik. Dünya Matematik Günü'nde çocuklarımıza matematiğin önemini uygulamalı olarak anlattık, seviyelerine göre matematik testleri çözdürdük ve matematiğin önemini kavramaları için çalışmalarda bulunduk"

Çevre bilinci

Öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan The Future American College Müdürü Sevim Kayıkçı, şöyle dedi:

"Dünya su günü ile ilgili yaptığımız etkinliklerle suyun hayatımızdaki önemi vurgulandı.Okuma Bayramı etkinlikleri ile çocuklarımız okumayı öğrenerek hayatlarına yeni bir pencere açtılar. Yaşlılar haftasında Lapta Huzur Evi'ni ziyaret ettik, çocukların yaşlılara gereken sevgi ve saygıyı göstermelerine önem vermeleri gerektiğini vurguladık"Dünya Sağlık Günü'nde de veliler ve öğrencilerle birlikte Polis Genel Müdürlüğü'nden özel izin alarak yürüyüş yapılacağını vurgulayan Kayıkçı, "Yabancı Diller Günü'nde okulumuzda kutlamalar yapılacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nda ise çocuklarımızın gösterileri sunulacak ve sene sonunda da okulumuzda müsamere yapılacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.