EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Cypsec 15 Konferansı" GAÜ'de başladı

"Cypsec 15 Konferansı" GAÜ'de başladı

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) 30'uncu Akademik Yıl ulusal ve uluslararası konferanslarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 15/04/15 13:58
okuma süresi: 2 dak.
"Cypsec 15 Konferansı" GAÜ'de başladı
A- A A+

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall'de başlayan ve 17 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek CypSec - KKTC Siber Güvenlik Konferansı'nın açılış konuşmalarını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük yaptı. Sunum Enforsec Ltd. kurucusu ve OWASP Türkiye bölüm lideri Bünyamin Demir'in sunumuyla devam etti.

Günümüz dünyasında siber tehditlerin inanılmaz boyutlara ulaştığı, şirketlerin ve devletlerin bu konuya yatırımlarının arttığı vurgulanan konferansta, bireylerin kişisel verileri hedef alındığı, şirketler için daha büyük risklerin doğmasıyla gizlilik ihlalleri, iş kaybı ve hizmet kesintilerinin yaşandığı vurgulandı.

Bunların yanında Devletler için ise daha derin ve sancılı süreçler oluştuğu ifade edildi.

Hackerlar ve Güvenlik uzmanlarının birbiriyle yarışacağı CypSec'15 bünyesinde, finale kalanların sürpriz hediyeler ile ödüllendirileceği CTF (Capture the Flag) yarışması ve 1 gün boyunca sürecek olan çeşitli eğitimler düzenleneceği bildirildi.

Toplam 3 gün sürecek konferansın son gününde Web uygulama Güvenlik Testleri, Ağ ve Sistem Güvenliği, Linux Temelleri gibi konular ele alınacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.