EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mersin'de "Multidisipliner Öğrenci Çalıştayı"na katıldı

UKÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mersin'de "Multidisipliner Öğrenci Çalıştayı"na katıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri, Mersin'de gerçekleştirilen Multidisipliner Öğrenci Çalıştayı'na katıldı. Multidisipliner Öğrenci Çalıştayı UKÜ, Mersin Üniversitesi, ODTÜ ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 15/04/15 15:29
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mersin'de "Multidisipliner Öğrenci Çalıştayı"na katıldı
A- A A+

Temel amacı farklı tasarım disiplinlerini bir araya getirmek ve değişik bakış açılarıyla tartışma ortamları yaratmak olan çalıştayda UKÜ öğretim görevlilerinden Endüstriyel Tasarımcı Hanife Yıldız Peyravi'nin de yürütücü olarak yer aldı.

Çalıştayda tasarlanan ürünler müzik, film, narenciye festivali gibi çeşitli etkinliklerde kullanılacak.

UKÜ, Mersin Üniversitesi, ODTÜ ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen çalıştayda Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık ve Heykel Bölümü öğrencileri Mersin kenti için anı objeleri tasarladılar. Katılımcılar önce Soli Pompei Şehri'ni, Yumuktepe Höyüğü'nü, Mersin Arkeoloji Müzesi'ni ve kentin önemli tarihi yapılarını ziyaret ederek Mersin'i özgün değerleriyle tanımaya çalıştılar. Stüdyo ortamında geliştirdikleri tematik tasarım fikirlerini heykel atölyelerinde alçı, metal, ahşap gibi çeşitli malzemeleri kullanarak modellediler. Tasarım tescili alınarak üretilecek olan ürünlerin müzik, film, narenciye festivali gibi çeşitli etkinliklerde kullanılması amaçlanıyor.

Prof. Dr. Cana Bilsel, Doç. Dr. Evrim Demir Mishchenko, Yrd. Doç. Dr. Ali Çam, Yrd. Doç. Dr. Fikret Zorlu, Öğretim görevlisi Hanife Yıldız Peyravi'nin katılımıyla gerçekleştirilen jüride ürünler, tasarım kurguları ve üretilebilirlikleri açısından değerlendirildi.

UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, bu tür çok disiplinli atölye çalışmalarının gelecek yıllarda da geliştirilerek Türkiye' deki farklı eğitim kurumları ve meslek kuruluşlarıyla tekrarlanacağını bildirdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.