EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ uygulama mutfağında İspanya lezzetleri sunuldu

LAÜ uygulama mutfağında İspanya lezzetleri sunuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencileri, uygulama mutfağında Türkiye EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve şefi Eyüp Kemal Sevinç öncülüğünde Akdeniz ve Asya bölgelerine özgü farklı lezzetleri deneyimleyerek öğrenme fırsatı buluyorlar. Teorik olarak öğrenilen bilgilerin ders kapsamında uygulamalı hale geldiği LAÜ Gastronomi mutfağında bu hafta, Akdeniz mutfağından İspanya'ya ait lezzetlere yer verildi. Menüde İspanya lezzetlerinden gaspaccio çorbası, tortilla, paella, midye soslu çupra, kremalı çikolatalı çilek yer aldı.

Yayın Tarihi: 15/04/15 17:25
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ uygulama mutfağında İspanya lezzetleri sunuldu
A- A A+

Sevinç: Öğrenciler öğrenme konusunda istekli

Amaçlarının LAÜ'yü daha geniş kitlelere ve uluslararası bir yere taşımak olduğunu söyleyen Sevinç, özellikle LAÜ'de şu an eğitim alan öğrencilerin öğrenme isteklerinin yüksek olduğunu ve bu istek sayesinde kısa, orta ve uzun vadede büyük işletme ve kuruluşlarda iş imkanı bulacaklarını vurguladı.

Öğrenciler mutfakta lezzetleri hazırlarken şunları söyledi:

Özde Ece Canıtez,"Gastronomi Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü tercih etmekten ve alanında tecrübeli hocalardan ve ünlü şeflerden ders almaktan dolayı mutluyum. Şu an şefimiz eşliğinde Akdeniz mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri deneyerek öğrenme fırsatı buldum. Özellikle her hafta Akdeniz havzası ve çevresindeki farklı ülkelerin yemek kültürlerini işliyoruz. Amacım, burada eğitimimi en iyi şekilde tamamlayıp, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak."

Burak Çolakoğlu, "LAÜ'de olmaktan ve burada eğitim almaktan çok mutluyum. Üniversitemizin eğitimi ve olanakları diğer üniversitelerden daha iyi. Bölümümüz güzel ve eğlenceli, çünkü hem yemek yapıyoruz hem de eğleniyoruz. Deneyimli hocalardan ders aldığım için kendimi son derece şanslı hissediyorum. Gastronomi son yıllarda trendi yükselen bir bölüm haline geldi. Özellikle son üç yıl içerisinde ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katıldık, üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek, başarılar elde ettik. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Fatih Kaya, "Uygulama mutfağımız son derece donanımlı imkanları sayesinde standartların üstünde bir eğitim almaktayız. Özellikle deneyimli hocalar ve ünlü şeflerle çalışmak deneyimlerimizi arttırıyor. LAÜ'den mezun olan arkadaşlarım şu an gerek Türkiye'de gerek Kıbrıs'ta gerekse uluslararası çok önemli işletmelerde çalışıyorlar."

Tobi Alonge: "Turizm 2. sınıf öğrencisiyim ve LAÜ'de olmaktan çok mutluyum. Çünkü deneyimli ve kaliteli eğitmenlere sahip bir üniversite. Özellikle uygulamalı eğitime önem vermesi çok önemli. Biz bu uygulamalı eğitimler sayesinde dersleri daha iyi anlama fırsatı yakalıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.