EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ 6. Eğitim Çalıştayı yoğun katılım ile gerçekleşti

GAÜ 6. Eğitim Çalıştayı yoğun katılım ile gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30'uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Eğitim Çalıştayının &'ıncısını bu yıl "Başarılı Eğitim Yöneticisinin 20 Temel Özelliği" konu başlığında gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 16/04/15 09:28
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ 6. Eğitim Çalıştayı yoğun katılım ile gerçekleşti
A- A A+

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştaya, KKTC geneinden Rehberlik eğitimi veren öğretmenler ve okul yöneticileri katılırken, TÖDER Başkanı ve Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, "Başarılı Eğitim Yöneticisinin 20 Temel Özelliği" konusunda konuşmasını gerçekleştirdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını, GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal'ın gerçekleştirdiği çalıştayda Karakartal, GAÜ'nün ve KKTC'deki diğer üniversiteler içerisinde en büyük ve en kalabalık fakültenin Eğitim Fakültesi olduğunu vurgulayarak Girne Amerikan Üniversitesi'nin bu çalıştayla Eğitim Fakültesine verdiği önemi bir kez daha vurguladığını söyledi. Eğitmenlik ve Eğitim Yöneticiliği arasındaki benzerliklerin yanı sıra farklılıkların da bulunduğunu belirten Karakartal, "Eğitmenlik; alanla ilgili bir eğitimden geçmiş olmak, o misyonu, bilgiyi almayı gerektirir. Türkçe Öğretmenliği mezunu biri Türkçe Öğretmeni adayıdır, bir Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapamaz, yapmamalıdır. Eğitim Yöneticiliğinin ise alan bilgisi gerektirme ölçütü bakımından bence esnek bir ölçüttür. Çünkü burada önemli olan idare sanatıdır, yönetici becerikliliği ve vizyonudur" dedi.

GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker ise konuşmasında " GAÜ'nün son 6 yıl içerisindeki gelişimini anlatarak şunları söyledi,

"GAÜ, adamızın ilk üniversitesi olarak 1985'de 5 kişiyle öğretime başladı. Bugünkü sayımızı gururlanarak söylüyorum ki 13.000 rakamına ulaşmış durumdayız" dedi. Ekonominin en büyük katkı payının üniversiteler olduğunu vurgulayan Ülker, "2008-2009 yılında toplam 5143 sayısındaydık. Yabancı ülkelerden 530, TC'nden 4108, KKTC'den 505 öğrenci vardı" dedi. En yüksek doluluğu %70 ile 2013 yılında yapıldığını belirten Ülker, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise hedeflerinin 15.000 olduğunu ifade etti. Ayrıca 101 farklı ülkeden öğrencilerinin olduğunu bildiren Ülker, bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Ülker, Uluslararası denklik ve akreditasyonların çok önemli olduğunu ve tercih edilme de katkısı olduğunu, sadece YÖK ve YÖDAK değil, yabancı öğrenciler için de uluslararası akreditasyonlar almakta olduklarını söyledi.

Türkiye TÖDER Başkanı/ Final Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel yaptığı konuşmasında, " İyi bir eğitim yöneticisinin nitelikleri neler olmalıdır?" konusu üzerinde durarak 20 madde halinde sundu. Taşel, yönetmenin zor bir iş olduğunu, insanın kendisini yönetmesinde bile zorlanırken, başkasını yönetmesinin daha da zorluğundan bahsederek 20 maddeyi şöyle sıraladı:

1) Yöneticiliğe geçen bir insanın sorumluluklarının artacağını bilmesi ve sorumluluk sahibi biri olması.

2) Yönetici egosunu kontrol edebilen bir insan olmalı.

3) Dengeleri iyi kurar ve gözetir.

4) Mesai kavramı geniştir.

5) Adil ve paylaşımcıdır.

6) Hoşgörülü ve sabırlıdır.

7) Zamanını iyi kullanır.

8) Eleştiriye açıktır.

9) Sözlerinde ve davranışlarında ölçülüdür.

10) Ekibine model olmalı.

11) Dürüst olmalı.

12) Dedikodudan uzak durmalı.

13) Cesur ve kararlı olmalıdır.

14) Vizyonu ve hedefleri yüksektir.

15) Uzun vadeli düşünür.

16) Değişime ve gelişime hazırdır.

17) Yaptığı işin ayrıntılarına hakimdir.

18) Danışır, istişare eder.

19) Çalıştığı kurumun ekonomik çıkarlarını koruyabilendir.

20) Makam ve mevkilerin geçici olduğunu bilmelidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.