EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İlahiyat Fakültesi'nde geçmişten günümüze sahabe algısı

YDÜ İlahiyat Fakültesi'nde geçmişten günümüze sahabe algısı

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen , "Geçmişten Günümüze Sahâbe Algısı" konulu konferans gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 27/04/15 10:45
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İlahiyat Fakültesi'nde geçmişten günümüze sahabe algısı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İlahiyat Fakültesi, Turuncu Salonda gerçekleştirilen Konferansa , İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Gençlik ve Spor Müşaviri Semahattin Öztürk ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Müdürü Prof.Dr. İbrahim Benter ile fakülte öğrencileri katıldı.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Serdar Demirel'in sunumuyla gerçekleşen konferansta , Sahabe algısının, Müslümanların din tasavvurunu etkileyen bir mesele olduğunu, zira sahabenin Hz. Peygamber'in (SAV) sözlü ve fiilî öğretilerini sonraki nesillere taşıyan nesil olduğunu belirtti. Doç.Dr.Demirel,"Sahabe"nin tanımı, hadis rivayetinde oynadıkları rol, Müslüman fırkaların Sahabe yaklaşımlarını açıklayıp, bu meselenin, dün ve bugün Ehl-i Sünnet'i kendi arasında birleştiren bir meseleyken Ehl-i Sünnet ile diğer fırkaların farklılaştığı bir mesele olarak karşımıza çıktığını ifade etti. Demirel, Konuyu sadece teorik boyutuyla değil, vakaya ve özellikle de hadis kabulüne yansıyan yönleriyle ele aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.