EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Vehbi: "Hedefimiz 5 kıtada hizmet vermek"

Vehbi: "Hedefimiz 5 kıtada hizmet vermek"

Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Asım Vehbi, Yrd. Doç.Dr. Güven Arıklı'nın Genç TV'de hazırladığı programa canlı yayın konuğu olarak katıldı, soruları yanıtladı.

Yayın Tarihi: 23/05/15 11:56
okuma süresi: 3 dak.
Vehbi: "Hedefimiz 5 kıtada hizmet vermek"
A- A A+

5 kıtada hizmet anlayışı

Bir sorusu üzerine Girne Amerikan Üniversitesi'nin yükseköğretimde 30'uncu yılını kutladığını, İngiltere, Amerika, Türkiye ve Hong Kong'tan sonra Moldova'nın başkenti Kishniev'de kurulan kardeş üniversitenin heyecanlandırıcı bir gelişme olduğunu anlatan Vehbi "Girne Amerikan Üniversitesi olarak 5 kıtada hizmet vererek eğitim alanında başlattığımız "kaliteli eğitim" ilkemizi sağlam temeller üzerinde yükseltiyoruz" dedi.

Yatırımlara hız verildi..

Girne Amerikan Üniversitesi olarak yatırımlara hız verdiklerini, turizm, sağlık, sivil havacılık, ve eğitim alanında devam edenlerin yanısıra yeni başlayan bir çok yatırıma girdiklerini vurgulayan Asım Vehbi, "Girne Amerikan Üniversitesi olarak "eğitimde kalite" sloganını diğer hizmetlerde de uygulayacaklarını anlattı.

15 bine yakın öğrenci sayısını yakın bir gelecekte 20 bine çıkaracaklarını söyleyen Vehbi, bu konuda çalışmaların devam ettiğini, YÖK'ten onaylanan bölümlerin en kısa zamanda öğrenci kabulüne başlayacağını vurguladı.

Polonya'dan gelen 3 üniversite ile Akademik İşbirliği Anlaşması imzaladıklarını da anlatan Asım Vehbi, bu anlaşmaların önümüzdeki yıllarda da kararlılıkla sürdürüleceğini, 5 kıtaya yayılan GAÜ'nün daha da genişleyerek yoluna devam edeceğini vurguladı.

Günü geldiğinde..

Güven Arıklı'nın bir sorusu üzerine siyasete bakış açısını da kısaca anlatan Asım Vehbi, bunu konuşmak için henüz erken olduğunu, ancak siyasete sıcak baktığını belirterek "Günü geldiğinde, o günün şartlarına göre ülkeme hizmet etmek için ne gerekiyorsa yaparım, önemli olan ülkenin ihtiyacı olan kararları alıp uygulayabilecek bir yapının oluşturulmasıdır" dedi.

Geçmişte genç bir bakan olarak hükümette yer aldığını, ilk kez kurulan Çevre Bakanlığı görevini o yılların imkanları çerçevesinde yürüttüğünü anlatan Vehbi, siyaset yapmaktan ziyade doğru işler yapmanın önemli olduğunu, ülke kaynaklarının doğru yerlere kanalize edilmesi halinde kalıcı icraatların mümkün olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.