EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Amerikan Koleji Burs Sıralama Sınavı yapıldı

Amerikan Koleji Burs Sıralama Sınavı yapıldı

Amerikan Koleji 2014-2015 akademik yılı Burs Sıralama Sınavı 23 Mayıs Cumartesi günü okul binasında yapıldı. Matematik, Türkçe ve İngilizce sorularının yer aldığı koleje giriş sınavı iki oturumda gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 25/05/15 14:43
okuma süresi: 3 dak.
Amerikan Koleji Burs Sıralama Sınavı yapıldı
A- A A+

Katılımın yoğun olduğu sınav sonuçları okulun web sayfasından, okul panosundan ve sekreterlikten duyuruldu. Burs sıralama sınavına katılan öğrencilerin genel olarak yüksek puanlar alması dikkati çekerken, öğrenciler ve ailelerin heyecanlı oluşu dikkate değerdi.

Bu yıl sınava katılan öğrenci sayısı yüzde 30 artarken başarı kazanan öğrencilere % 100, % 75 ,% 50, ve % 25 eğitim bursları verileceği açıklandı. Buna göre, eğitim burslarının dışında spor ve sanat alanında başarı gösteren öğrencilere de burs verilecek.

Akıllı sınıf uygulaması

Sınav sonuçlarının alınmasından sonra Amerikan Kolej'den yapılan açıklamada "2014-2015 eğitim yılında birçok başarıya imza attık. Öncelikle başladığımız akıllı sınıflarda tablet bilgisayarlar, internet ile kendi kendini güncelleyen dokunmatik akıllı tahtalar ile etkileşim içinde olarak eğitimde yeni dönem başlattık" denildi.

Amerikan Koleji öğrencilerinin internet ortamında güvenli bilgi erişimlerini sağlayabilmek adına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu eğitim ilkelerinden hareketle özgün güvenlik politikalarının uygulanacağına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

Amerikan Kolej farkı

"Ana hedefimiz bu yıl başlatılan ve geliştiririlerek devam etmesi planlanan eğitimde yeni dönemi öğrencilerin eğitsel amaçlara hizmet eden kaynaklara erişmelerini sağlamak" Eğitimdeki başarıların yanısıra sosyal projelerin de dikkat çektiği belirtilen açıklamada Resim çalışmalarıyla uluslararası sınavlarda yüzde 100 başarı elde edildiğine dikkat çekildi. Sanat dersi alan A level öğrencileriyle büyük projelere imza atan Amerikan Koleji'nin, Spor alanında da birçok başarıya damgasını vurduğu, bu yılki okullararası tüm müsabakalarda bir çok branşta derece alındığı, basketbol, futbol, masa tenisi, atletizm ve eskrimde KKTC'yi Türkiye'de temsil ederek ülke tanıtımına da önemli katkılar sağlandığı" vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.