EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

İlahiyat Fakültesi'nde Mesnevi Sohbetleri Ve Musiki

İlahiyat Fakültesi'nde Mesnevi Sohbetleri Ve Musiki

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, geleneksel hale gelen haftalık konferans ve musiki programları çerçevesinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Döneminin son programını 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü İlahiyat Fakültesi Turuncu Salonda, Saat 20:00'da gerçekleştirecek.

Yayın Tarihi: 25/05/15 16:38
okuma süresi: 3 dak.
İlahiyat Fakültesi'nde Mesnevi Sohbetleri Ve Musiki
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "Mesnevi Sohbetleri ve Mûsikî" başlıklı programda, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai KÜÇÜK'ün sunumuyla Mesnevi Okumaları yapılacak. Ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Hakkı TURABİ'nin yönetiminde YDÜ İlahiyat Fakültesi İlahi Korosu tarafından seçme ilahiler icra edilecek. Yrd. Doç. Dr. KÜÇÜK'ün yapacağı Mesnevi okumalarından bir buklesi aşağıda yer almaktadır.

KENDİNİ ARA…

KENDİNİ BUL….

KENDİNİ BİL….

NEFSİNİ BİL…

"İnsan denilen şu varlık, topraktan yaratılmış bedeni ile yeryüzüne düşmüş, yeryüzünde dolaşır durur. Hâlbuki rûhu ile güzelim gökyüzünde dolaşmada.

Ey oğul! Biz hepimiz su kuşlarıyız; bizim dilimizi tam olarak ancak deniz bilir."

"Gerçek bir insan olmak için mal, mevkî, yemek, içmek gibi şeylere gerektiğinden fazla düşme ki, onların kölesi olmayasın."

"İnsanı yalnız şekil olarak, maddî varlık olarak görenler, yalnız bedeni tanıyanlar hakîkati kaybederler. İnsanda bulunanı anlayanlar, hayat suyunun hakîkatini içenler ise, her şeyi bırakırlar, içe yönelirler.

Rûhu tanıyanların sayılarla işleri yoktur. Onlar neliksiz, niteliksiz, sa­yıya sığmayan hakîkat denizinde gark olmuş gitmişlerdir.

Sen can ol da; canı can yolundan tanı; görüş ehli, basîret ehli ol; kıyas oğlu olma."

"Ey insan! Sen baştanbaşa bir mânâ denizisin. Islaklığı ne diye istersin? Sen tamamıyla varlıktan ibâretsin, yokluğu ne diye ararsın?"

"Senin başında 'Biz insanoğullarını şereflendirdik.' tâcı var. Boynunda 'Biz sana kevser ırmağını verdik.' gerdanlığı asılı."

"İnsan değer bakımından arştan da üstündür. İnsan, hayâle, düşünceye sığmayacak kadar büyüktür.

Bu bahâ biçilmez insanın gerçek değerini, hakîkatini söylesem, ben de yanarım, dünya da yanar."

MEVLANA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.