EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Güvenlik bilinci eğitimi alan ODTÜ öğrencilerine sertifikaları verildi

Güvenlik bilinci eğitimi alan ODTÜ öğrencilerine sertifikaları verildi

Sivil Havacılık Dairesi tarafından Güvenlik Bilinci Eğitimi alan ODTÜ KKTC Kampüsü öğrencilerine sertifikaları Başbakan Yardımcılığı'na da vekalet eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy tarafından verildi.

Yayın Tarihi: 25/05/15 18:09
okuma süresi: 3 dak.
Güvenlik bilinci eğitimi alan ODTÜ öğrencilerine sertifikaları verildi
A- A A+

Ercan'daki Sivil Havacılık Dairesi'nde yer alan törende, Hasan Taçoy yanında, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, ODTÜ KKTC Kampüsü adına Mühendislik Fakültesi Dekanı Türker Gürkan birer konuşma yaptı.

SOFİ

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, sivil havacılığın çok hızla büyüyen bir sektör olduğunu belirterek, 10 yıl önce 1.5 milyon civarında olan yıllık yolcu sayısının, 2015 yılı itibariyle 3.5 milyonun üzerine çıktığını söyledi.

Hava ulaşımın gelişmesinin beraberinde sorunları da getirdiğine işaret eden Sofi, özellikle terör odaklı eylemlerin merkezi haline gelen havalimanlarında önlemlerin de sürekli arttırılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Güvenlik bilinci eğitiminin zorunlu olmasının ardından, elemanlarını TC'de eğitime yollayarak eğitim verecek düzeye getirdiklerini anlatan Sofi, ilk eğitimi de ODTÜ'nün talebiyle 6 öğrenciye verdiklerini söyledi.

Sofi, havacılık sektöründeki yeniliklere devam edeceklerini belirterek, güvenliğin kapsamlı ve önemli bir olgu olduğunun bilinciyle çalışacaklarını kaydetti.

GÜRKAN

ODTÜ KKTC Kampusu adına konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Türker Gürkan ise, KKTC'de 10 yıldır eğitim veren bir kurum olduklarını anımsatarak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği'nin en son açılan mühendislik bölümü olduğunu belirtti.

ODTÜ'deki havacılık eğitimiyle ilgili bilgiler veren Gürkan, öğrencilerinin staj yapması ve "Güvenlik Bilinci Eğitimi" alması konularında kendilerine destek veren bakanlığa teşekkür etti.

TAÇOY

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na vekalet eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise, bunun bir ilk olduğunu ve hayal ettikleri birçok şey için bir adım atıldığını belirterek, her geçen gün artan lisanslama ihtiyacının nasıl giderileceği konusunda uzun zamandır çalıştıklarını söyledi.

Havacılık alanında çeşitli eğitimler alarak lisanslama yapabilecek konuma gelindiğini anlatan Taçoy, bundan sonraki hedeflerinin total havacılık eğitimi verilerek lisanslamanın da uluslararası olması için TC sivil Havacılık'la işbirliği içerisinde yapılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu konuda da bir adım atarak konuyla ilgili protokolün önümüzdeki günlerde imzalanacağını söyleyen Taçoy, protokolden sonra KKTC'de eğitim vererek son onayı TC Sivil Havacılık'tan alacak duruma geleceklerini belirtti.

Taçoy, havacılıkta güvenliğin çok kapsamlı olduğunu dile getirerek, güvenlik konusunda itinalı davranarak Güvenlik Bilinci Eğitimi alan kişilerin sorumluluğunun herkesi rahatlatacak bir gelişme olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.