EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Öğr. Görv. Erhan Ayaz Dubai'de uluslararası BRISMES konferansında konuştu

YDÜ Öğr. Görv. Erhan Ayaz Dubai'de uluslararası BRISMES konferansında konuştu

Yakın Doğu Üniversitesi, Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Ayaz, Dubai Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde, British Society for Middle Eastern Studies (BRISMES) ile Dubai Amerikan Üniversitesi tarafından ortaklaşa organize edilen "Re-Locating Middle East Studies: New Geographies of Discourse" temalı konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Yayın Tarihi: 26/05/15 09:12
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Öğr. Görv. Erhan Ayaz Dubai'de uluslararası BRISMES konferansında konuştu
A- A A+

Öğrt. Gör. Erhan Ayaz, Türkiye'de 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı Protestolarının nedenlerini, Türk siyasetinde neleri değiştirdiğini veya değiştiremediğini "Transformation of Turkish Youth in Changing Middle East: Between Gezi Park Movement and Conservatism" başlıklı sunumuyla değerlendirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDE Müdür Yard.Öğrt.Görv. Erhan Ayaz; 2011 yılında başlayan ve Arap Baharı olarak literatüre geçen sürecin sonrasında Orta Doğu'nun içine düştüğü karamsar tablo, bölge üzerine yapılan çalışmaların yeniden değerlendirilmesi gereksinimi doğurdu. Bu amaç doğrultusunda organize edilen ve Orta Doğu çalışmalarında çok değerli yer tutan British Journal of Middle Eastern Studies adlı derginin de imtiyaz sahibi olan BRISMES tarafından düzenlenen konferansa Türkiye'den ve KKTC'den katılan tek Türk akademisyen Öğr. Gör. Erhan Ayaz oldu. Konferansa Columbia Üniversitesi'den Prof. Joseph Massad, Galler Üniversitesi'nden Dr. Gary Bunt, BRISMES Başkan Yardımcısı Prof. Paul Starkey gibi alanlarının en saygın akademisyenleri de konuşmacı olarak yer aldılar.

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'dan 110 farklı akademisyenin katıldığı, üç gün süren paneller sırasında Orta Doğu meseleleri tüm detaylarıyla tartışıldı. Etkinlikte Yakın Doğu Üniversitesi Öğr. Gör. Erhan Ayaz Türkiye'de 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı Protestolarının nedenlerini, Türk siyasetinde neleri değiştirdiğini veya değiştiremediğini "Transformation of Turkish Youth in Changing Middle East: Between Gezi Park Movement and Conservatism" başlıklı sunumuyla değerlendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.