EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Özcenk: "DAÜ sürekli zarara uğratıldı"

Özcenk: "DAÜ sürekli zarara uğratıldı"

Daha sonra söz alan UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, "DAÜ'de neler oluyor?" konulu konuşmasında, DAÜ yerleşkesindeki bir bölüm araziye alışveriş ve eğlence merkezi yapılması konusuna değindi.

Yayın Tarihi: 28/05/15 13:34
okuma süresi: 2 dak.
Özcenk: "DAÜ sürekli zarara uğratıldı"
A- A A+

21 Ekim 2010'da DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun ürettiği kararla başlayan süreci özetleyen Özcenk, kampüsün güney merkezinde böyle bir merkez yapımı için rektörlüğe teklif alma yetkisi verildiğini anlattı.

2 firmanın proje sunduğunu kaydeden Özcenk, bir firmanın projesinin uygun bulunmadığını ötekinin de işlevsel sorunları olduğunun ve Mimarlık Fakültesi'nce düzeltmelerle yapılabileceğinin söylendiğini kaydetti.

"DAÜ SÜREKLİ ZARARA UĞRATILDI"

Bu projeyle yapılması öngörülen ödemeler hakkında bilgi verirken 6 yılın sonunda üniversiteye 1 milyon Euro ödenmesinin, 10. yılın sonunda yüzde 2 artışlı ödeneceğinin kurala bağlandığını ancak sözleşmenin sürekli tadil edilerek DAÜ'nün sürekli zarara uğratıldığını savundu.

Böylesi ihalelerin daha demokratik, daha şeffaf ve kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde yapılmasını istediklerini vurgulayan Özcenk, kapalı şeylerin kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini söyledi.

DAÜ yöneticilerinin şirketlerinin DAÜ'de iş yaptığını da savunan Erdal Özcenk, Sayıştay'ın bu konuda soruşturma başlatmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.