EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Gülle: "En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır"

Gülle: "En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır"

Sağlık Bakanlığı bünyesinde ülkede ilk kez gerçekleştirilen Çocukta İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitim Programı'nda başarılı olan 87 hemşire, paramedik ve acil tıp teknisyenine sertifikaları, bugün düzenlenen törenle sertifikaları Sağlık Bakanı Ahmet Gülle tarafından verildi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 18:42
okuma süresi: 2 dak.
Gülle: "En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır"
A- A A+

Sağlık Bakanlığının, Türkiye Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, 5 Mayıs'ta başlattığı ve dört grup halinde, beş tam gün olmak üzere, 20 gün süren Çocukta İleri Yaşam Desteği Eğitimleri, 112 Kontrol Komuta Merkezi'nde, tüm acil servisler ve ambulans hizmeti verilen sağlık merkezlerinde görev yapan hemşire, paramedik ve acil tıp teknisyenlerine verildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kenan Arifoğlu'nun da hazır bulunduğu sertifika töreninde ilk konuşmayı eğitmen Dr. Zuhal Sarpkaya yaptı.

Konuşmasında, Türkiye'de aynı formatta kurs programları uygulandığının altını çizen Sarpkaya, geçen yıl Temel Modül eğitimi alan katılımcılara bu yıl da "Çocukta İleri Yaşam Desteği Eğitim Programı" verildiğini aktardı.

Eğitimlerden sonra katılımcılar, daha güvenle görevlerine dönecekler…

"Amacımız çocuklarımızın ölmemesi, sakat kalmaması, yaşatılan her çocuk bir umuttur" diyen Sarpkaya, bu eğitimlerden sonra katılımcıların daha güvenle görevlerine döneceklerine inanç belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, sağlığın her yönüyle çok önemli olduğunu, acil hizmetlerin ise daha da büyük önem taşıdığını ifade etti.

İnsana yapılan yatırım, en önemli yatırımdır…

Altyapının da önemli olduğunu ancak insana yapılan yatırımın en önemlisi olduğunu belirten Bakan Gülle, bu eğitim programının da bu anlamda çok önemli olduğunu ve benzer eğitim programlarının devam edeceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.