EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Amerikan Kolej 14. dönem mezunlarını törenle uğurladı

Amerikan Kolej 14. dönem mezunlarını törenle uğurladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu'na bağlı Amerikan Kolej'de yapılan 14. Dönem Mezuniyet Töreni, dillere destan muhteşem bir güzellikte gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 28/06/15 10:06
okuma süresi: 6 dak.
Amerikan Kolej 14. dönem mezunlarını törenle uğurladı
A- A A+

Böyle muhteşem bir mezuniyet töreni görülmedi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu'na bağlı Amerikan Kolej'de yapılan 14. Dönem Mezuniyet Töreni, dillere destan muhteşem bir güzellikte gerçekleştirildi.

Mezun olan öğrencilere Oscar törenlerini aratmayacak bir programın hazırlandığı tören GAÜ Kongre Merkezi Salonu Spectrum'da düzenlendi. Benzeri görülmemiş bir şekilde düzenlenen şölene veliler büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler tıpkı Oscar ödül törenlerinde olduğu gibi kırmızı halı üzerinde meşalelerle yürüyerek alkışlar arasında platformdaki yerlerini aldılar.

Törene Alsancak Belediye Başkanı, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAU Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ve öğrenci yakınları ile ailele üyeleri de katıldı.

"Yolunuz, bahtınız açık olsun"

Amerikan Kolej Müdiresi Aysu Balkanlar, törende yaptığı konuşmada öğrencilere başarılar dileyerek, "Hayata atılan bireyler olacaksınız. Yolunuz, bahtınız ve zihniniz açık olsun. Amerikan Kolej'den mezun olmanın gururunu yaşayın" dedi. Törende "Ülkesini en iyi temsil eden, hayata ve kendi kültürüne pozitif bakış açısı olan, iki dilde anlaşıp konuşabilen, okul döneminde yapılan etkinliklere en iyi katılımı sergileyen, farklı ülkelerin insanlarıyla bir arada bulunabilen ve aradaki bağı güçlenmesini sağlayan uluslararası bir anlayışa sahip değerlerde olan öğrenciye verilen 2014-2015 Akademik yılı ECIS ödülü, bu yıl Salih Kayasal'a verildi.

Özel Spor Ödülü

Törende, dönem boyunca yapılan tüm müsabakalara katılan başarılı öğrencilerin özel spor ödülü Girne Amerikan Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay

Akpınar tarafından Aylar Gimadiyeva, Bartu Özcan, Cemal Kara ve Salih Kayasal'a verildi.

Çeşitli spor dallarında göstermiş oldukları üstün başarılarından ödülle layık görülen öğrencilere Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAU Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel ve Müdür Muavini Koray Emirhoca tarafından ödülleri verildi.

Basketbolda İzgi Argüden, Mert Efe, Tuğberk Aybars, futbolda Şener Berksay, eskrimde Arda Yalçındağ, Ertan Raymond Rızaoğlu, Hüseyin Tuay Tömay, Tulip Dedekorkut, ve Türkan Teknikel, atletizmde Dinçer Şöföroğlu, Masa Tenisinde Cemal Kara,Korcan Ali Asova, Nezircan Müderris ödül alan başarılı öğrenciler oldu.

Diğer ödüller

Amerikan Kolej öğrencilerinden Pınar Yılmaz ve Tulip Dedekorkut resim çalışmalarında göstermiş oldukları çaba ve başarılarından dolayı, ödüllerini Resim Öğretmeni Gülten Can'dan aldı.

Törende IGCSE, AS ve A Level derslerinde yapılan eserlerden oluşan bir slayt gösterisi de yapıldı.

2014-2015 Eğitim yılı ''Vatandaşlık Ödülü'' kendinden ödün vererek şartsız sualsız şansı az olan kişilere gönülden sevgi vererek yardım etmeyi sorumluluk olarak üstlenen Pembe Dağgül'e verildi.

Pembe Dağgül hem yaşıtları hem de genç öğrenciler için iyi bir örnek olarak 'Vatandaşlık Ödülü' ni Okul Aile Birliği As Başkanı Kaytaz Savoğlu'dan aldı.

Amerikan Kolej' Müdür Muavini Sermin Mayın, Lise döneminde başarı sağlayan öğrencilerden Pınar Yılmaz'a Psikoloji dersinde gösterdiği akademik başarılarından dolayı; Cemile Gürçağ ve Vedat Direk'i kısa film çekimi sırasında göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı; Münevver İsmail film çekimi sırasında destek vererek organizasyondaki hüner ve becerisinden dolayı ödüle hak kazandı.

Müzik şöleni

Amerikan Kolej öğrencilerinin oluşturduğu "Tabu" adlı müzik grubu, muhteşem performansı ile herkesi büyüledi. Grubun oluşumunda emeği geçen müzik öğretmeni İbrahim Özbaskın'a teşekkür edilirken, grup üyeleri Aytül Türer, Cem Gümüşdağ, Dinçer Şöföroğlu, Kaan Akerzurumlu, Salih Kayasal Müzik ödüllerini Müdür Muavini Sermin Mayın'dan aldılar. Tabu grubuna "Çakıl Taşları" adlı parçayla Türkan Kürşat,

Köprü Altı adlı parçayla Münevver Kocatepe ve Şairin Ellerinden adlı parçayla Dinçer Şöföroğlu eşlik etti.

Müdür Ödülü

Törende "Müdür Ödülü"nü bu yıl Öğrenci Kaptanı Münevver Kocatepe aldı. Konuşmasında kendisini başkanlığa seçen arkadaşlarına ve öğretmenlerine teşekkür eden Kocatepe, "Mezun oluyoruz ama kalbimiz hep Amerikan Kolej'de olacak. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve bizlere destek olan yönetimimize, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza ve ailelerimize kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz" diye konuştu.

Törende Shukufa Hajıyeva ve Yeşim Sonel, Amerikan Kolej ailesinin değerli müdürü, merhum Salih Sonel ödülü aldı.

Okulu birincilikle bitiren Şerife Hikmet okul ikincisi Shukufa Hajıyeva ve üçüncü Pınar Yılmaz dört yıl sonunda elde etmiş oldukları mezuniyet ortalamalarıyla ilk üçte yer aldı.

Ödülleri Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAU Okullar Grubu Başkan Cemile Esenyel ve Kolej müdürü Aysu Balkanlar tarafından verildi.

Gecenin sonunda aileleri sahneye davet edilerek hatıra fotoğrafı çekildi, dereceye giren öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaştı. Diplomaların dağıtılmasıyla birlikte gece sürpriz bir şarkıyla sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.