EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ'den Mimarlık Etiği alanında yeni yayın: "Mimarlık ve Etik: Mesleki Etik olur mu?"

GAÜ'den Mimarlık Etiği alanında yeni yayın: "Mimarlık ve Etik: Mesleki Etik olur mu?"

Doç. Dr. Hossein Sadri, "etiğin kültürden kültüre ve meslekten mesleğe bölünmez ve değişmez olacağına" dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29/06/15 09:44
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ'den Mimarlık Etiği alanında yeni yayın: "Mimarlık ve Etik: Mesleki Etik olur mu?"
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri'nin Mimarlık Etiği alanındaki yeni yazısı, Thomson Reuters Bilimsel indeksli Mimarlık dergisinde yayınlandı.

Doç. Dr. Sadri'nin "Mimarlık ve Etik: Mesleki Etik Olur mu?" başlıklı yazısında meslek etiği kavramına ciddi eleştiriler getirildi.

Yazısında mesleki etiğin oluşumunun imkansızlığını ve sonuçta meslek çıkarlarına hizmet edileceğini ileri süren Sadri, "etiğin kültürden kültüre ve meslekten mesleğe bölünmez ve değişmez olacağına" dikkat çekti.

Mimarlıkta etik değerler

Dr. Sadri, etik kuralları doğrultusunda mimarlıkta etik değerler ve normların belirlenmesinin mümkün olabileceğinin altını çizdiği makalesinde, Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü (RIBA) Avrupa Mimarlık Konseyi (ACE) Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) ve Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) tarafından yayınlanan etik belgelerin maddelerinin eleştirisine de yer verdi.

Sanat ve Beşeri Bilimler İndeksine sahip ve dünyanın en önemli bilimsel indeksi olan Thomson Reuters tarafından taranan ODTÜ Mimarlık Dergisinin Haziran sayısında yayınlanan makale geniş İngilizce özet ile Türkçe dilinde yayınlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.