EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ-DESAM "Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu" gerçekleştirdi

YDÜ-DESAM "Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu" gerçekleştirdi

Yakın Doğu Üniversitesi Senatosu kararıyla kurulan Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi'nin (DESAM) ilk etkinliği"Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu" Girne Park Palace Hotel'de gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 30/06/15 10:06
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ-DESAM "Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu" gerçekleştirdi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ-DESAM tarafından düzenlenen "Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu" etkinliğine YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış, DESAM Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kurucu Üyeler Prof. Dr. Nerin Bahçeciler Önder, Prof. Dr. Seda Vatansever, Prof. Dr. Semra Koçtürk, Prof. Dr. Yüksel Sayan, Doç. Dr. Murat Sayan, Yard. Doç. Dr. Ayten Nalbant ve çok sayıda YDÜ'lü genç akademisyen katıldı.

Kursun ilk günkü açılış oturumunda DESAM Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş tarafından katılımcılara KKTC'deki üniversitelerin akademik verileri, Merkez'in kuruluşu, fonksiyonları ve kurs programı hakkında bilgiler verildi.

Üç gün boyunca devam eden "Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu" na Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Veteriner, Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri'nden toplam 82 genç akademisyen katıldı. Kurs programı süresince katılımcılara proje yazma konusunda 2 gün teorik, 1 gün uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca yapılan 3 mini panelle eğitmenler Tübitak proje deneyimleri aktardı. Kursun son gününde özellikle KKTC'den başvuru yapılabilen Tübitak projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve hali hazırda YDÜ'de Tübitak projesi yürüten öğretim üyeleri tarafından başvuru öncesi ve sonrası karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı.

Kapanışta, ileride yapılacak olan diğer etkinliklere ışık tutması amacıyla katılımcıların kursla ilgili görüş ve önerileri alındı. YDÜ-DESAM tarafından 2015 sonuna kadar yapılması planlanan projeler katılımcılarla paylaşıldı ve etkinliğe katılanlara belgeleri verilerek kurs programı tamamlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.