EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını veriyor...

YDÜ Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını veriyor...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 2 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirilen resmi açılış töreni ile Yakın Doğu Üniversitesi'nin 15. fakültesi olarak akademik hayatına başlayan Veteriner Fakültesi 6 Temmuz Pazartesi günü saat 14:00'da Büyük Kütüphane salon 4'de gerçekleştirilecek yemin ve diploma töreni ile ilk mezunlarını veriyor.

Yayın Tarihi: 05/07/15 16:15
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını veriyor...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nde özel üniversiteler bünyesinde tek olan, dünyada ise sayılı özel fakültelerden biri olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi akademik hayatına 11 öğrenci ile başlamıştır. Şu anda ise 153 öğrencisi ile eğitimine devam eden Veteriner Fakültesi aynı zamanda bünyesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk ve tek tam donanımlı hayvan hastanesini bulunduruyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk ve tek hayvan hastanesi sayesinde öğrencilerine tam donanımlı ve uygulamalı eğitim veren Veteriner Fakültesi aynı zamanda da ülke hayvancılığına ve de insan sağlığına büyük katkılar sağlamakta

Açıldığı günden itibaren hayvan hastanesi bünyesinde, birçok hastalık teşhisi koyulmuş ve de bu hastalıkların tedavileri yapılmıştır. Hayvan sağlığının yanı sıra hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların teşhisinde, tedavisinde ve kontrolünde de büyük sorumluluklar alarak insan sağlığına büyük katkılar yapan Veteriner fakültesi, ayrıca toplum ve insan sağlığının yanısıra sosyal sorumluluk projelerini de başarıyla yürütmekte. Geçtiğimiz yıl 2.si düzenlenen "pet fest 2" ile çocukların büyük beğenisini kazanan Yakın Doğu Hastanesi toplum tarafından da büyük takdir kazandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.