EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ akademisyenlerinden uluslararası kitap

GAÜ akademisyenlerinden uluslararası kitap

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Işıksal ve Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ozan Örmeci'nin editörlüğünde hazırlanan "Turkish Foreign Policy in the New Millennium"(Yeni Milenyum'da Türk Dış Politikası) adlı kitap Dünyanın bilinen ve sosyal bilimler alanında en saygın yayınevlerinden biri olan Peter Lang yayınevi tarafından dünyada satışa sunuldu.

Yayın Tarihi: 24/07/15 10:14
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ akademisyenlerinden uluslararası kitap
A- A A+

10 bölüm ve 42 makaleden oluşan 730 sayfalık kitapta, Doç. Dr. Hüseyin Işıksal'ın 4 ve Yrd. Doç. Dr. Ozan Örmeci'nin 3 makalesinin yanısıra, kendi dalında uzman birçok farklı ülkeden akademisyenin makaleleri yer alıyor. Kitabın "Önsöz" bölümünü ise Türkiye Cumhuriyeti'nin eski Dışişleri Bakanlarından Murat Karayalçın ve Yaşar Yakış kaleme aldılar. Basımı Oxford, New York, Frankfurt, Brüksel, Bern, Viena ve Varşova'da yapılan kitap,aralarında British Library, Vatikan Kütüphanesi ve Amerikan Kongre Kütüpaneside dahil olmak üzere 250'den fazla kütaphaneye ve Uluslararası İlişkiler dalında SSCI indexinde yer alan 50 önemli uluslararası dergiye'de gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Işıksal ve Örmeci, Türk dış politikasına olan ilginin arttığı bir dönemde böylesine önemli bir çalışmaya imza attıkları için mutlu olduklarnı dile getirdiler. Kitabın Girne Amerikan Üniversitesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dünyada tanıtımına yapacağı katkıdan dolayı da ayrıca gururlu olduklarını belirten akademisyenler,bu çalışmanın bugune kadar Türk dış politikası hakkında bölgeler bazında yazılmış en kapsamlı kitap olduğunun altını çizdiler. Türk Dış politikasının en önemli alanları olan teorik yaklaşımlar, tarihsel gelişim, Kıbrıs, AB, Ortadoğu ve ABD ilişkilerinin yanısıra daha önce fazla değinilmeyen Türkiye-Kanada, Latin Amerika, Çin, Japonya ve Uluslararsı Örgütler ilişkilerinin de yer aldığı kitapda, konusunda uzman isimlerin yanısıra aynı zamanda gençve dinamik akademisyenlere de yer verdiklerini açıklayan Işıksal ve Örmeci,Türk dış politikasını olabildiğince geniş ve çok taraflı bir şekilde incelediklerini ve uzun bir süreç ve büyük emeklerle hazırlanan bu çalışmanın Türk dış politikası literatüründe oldukça önemli bir referans kitabı olacağını belirttiler.

Kitap ile bilgi ve detaylara aşağıdaki linklerinden ulaşılabilir.

http://www.peterlang.com/index.cfm?event=cmp.ccc.seitenstruktur.detailseiten&seitentyp=produkt&pk=86035&concordeid=266402

http://www.amazon.com/Turkish-Foreign-Policy-New-Millennium/dp/3631664028/

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.