EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Dürüst: "Hala Sultan İlahiyat Koleji'ni açarak doğru yaptık"

Dürüst: "Hala Sultan İlahiyat Koleji'ni açarak doğru yaptık"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir sürü çocuğun ilahiyat eğitimi için Türkiye'ye gittiğini ancak Hala Sultan İlahiyat Koleji açıldıktan sonra bu çocukların ülkesinde kaldığını ifade ederek "Çok eleştirildik ama bence Hala Sultan İlahiyat Koleji'ni açarak doğru yaptık" dedi.

Yayın Tarihi: 24/07/15 11:50
okuma süresi: 4 dak.
Dürüst: "Hala Sultan İlahiyat Koleji'ni açarak doğru yaptık"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

CTP – UBP Koalisyon Hükümeti'nde Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Kemal Dürüst, Ada TV'de Gözde Bekir'in hazırlayıp sunduğu 'Günaydın Ada' programına konuk olarak, eğitim ve koalisyon konularında değerlendirmelerde bulundu.

"Hala Sultan'da istenilmeyen hareketlere izin vermeyiz"

2013 yılının Eylül ayında tartışmalarla açılan Hala Sultan İlahiyat Koleji ile ilgili konuşan Dürüst, "Çok eleştirildik ama bence Hala Sultan'ı açarak doğru yaptık. Bir sürü çocuğumuz Türkiye'ye gidiyordu artık ülkesinde... İstenilmeyen bir takım hareketler mesela tarikatçılık ya da Atatürk ilkelerine aykırılığa Hala Sultan'da bizde izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

Dönemin Başbakanı Yorgancıoğlu, İlahiyat Koleji açılmasını eleştirmişti

Lefkoşa Haspolat Bölgesi'nde eğitime devam eden Hala Sultan İlahiyat Koleji'nin açıldığı günlerde, dönemin Başbakanı Yorgancıoğlu bile kolejin açılışını "Tek tip insan yetiştirmeyi hedefleyen bir yaklaşım" sözleri ile eleştirmişti. Yorgancıoğlu, "Kıbrıs Türk halkının dini inanç ve alışkanlıklarının Türkiye'deki dini inanç ve alışkanlıklara uydurulması için böyle bir eğitime ihtiyaç duyuldu. Bu aslında halkımızın, kendi kendisine yabancılaştırılmasından başka bir şey değildir. Tek tip insan yetiştirmeyi hedefleyen böylesi bir yaklaşım, KKTC ile TC arasındaki ilişkilere doğal olarak zarar vermektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Tam gün eğitim için çalışmalar yapılacak

Günaydın Ada programında eğitimdeki sorunlara da değinen Dürüst, ilk yapacağı işin YÖDAK'ın hakkını yasa ile vermek olacağını vurguladı.

Düz ortaokul ve liselerdeki sorunlara eğileceğini ifade eden Dürüst, hükümet programında olmamasına rağmen tam gün eğitim için ön hazırlık çalışmaları yapacağını anlattı.

27 yeni üniversite talebi!

Eğitimin sürekli dinamik olması gerektiğini anlatan Dürüst, önceliğinin 'etrafı toplamak' olacağını belirtti. Dürüst, göreve başladığında önünde 27 yeni üniversite açma talebi bulduğunu da sözlerine ekledi.

"Dördüncü kez bakan oldum, bakanlıkların kimseye kalmadığını iyi bilirim"

Milli Eğitim Bakanlığı görevine kendi politikalarını değil, UBP ve CTP'nin eğitime bakışını yansıtacağını anlatan Dürüst, "Dördüncü kez bakanlığa gelen biriyim, bakanlıkların kimseye kalmadığını çok iyi bilen biriyim. Toplum menfaati için bu göreve geldik" dedi.

"Ülkenin menfaatleri için bir araya geldik"

CTP – UBP Koalisyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dürüst şöyle konuştu:

"Açık konuşayım bende CTP ile olur mu diye çok düşündüm ama ülkenin ortak menfaatleri için bir araya geldik. Hükümetimizin başarısız olma lüksü yok. Programdaki maddelere halkın sabrı kalmadığı için takvim koyduk. Bu hükümet reform yapamazsa, bu ülkede bir reform hükümetinden bahsedemeyiz bir daha..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.