EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Üç kişiden biri Yakın Doğu Üniversitesi dedi

Üç kişiden biri Yakın Doğu Üniversitesi dedi

2015 ÖSYM-LYS sonuçları doğrultusunda 2955 yeni öğrenci tarafından tercih edilen Yakın Doğu Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversite oldu.

Yayın Tarihi: 24/07/15 14:08
okuma süresi: 3 dak.
Üç kişiden biri Yakın Doğu Üniversitesi dedi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih eden ve kazanan öğrenci sayısında geçen yıla oranla %59 oranında bir artış ile 2955 yeni öğrenci kayıt yapma hakkı elde etti. Bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısında da genel bir artış olduğu ifade edilen açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde LYS yerleştirme sonuçlarına göre Yakın Doğu Üniversitesi'nin en fazla yerleşen öğrenci sayısı ile birinci sırada yer aldığı vurgulandı.

Kıbrıs Üniversiteleri'ne Yerleşen Öğrencilerin Üçte Biri Yakın Doğu Üniversitesini Tercih Etti…

2015 LYS sonuçlarına göre KKTC üniversitelerine 8097'si lisans, 2662'sı ön lisans olmak üzere toplam 10759 öğrenci yerleşti. 2015 ÖSYM-LYS yerleştirme sonuçlarına göre KKTC genelindeki üniversitelere yerleşen öğrenci sayılarına göre; 2955 öğrenci ile Yakın Doğu Üniversitesi 1.sırayı alırken, Doğu Akdeniz Üniversitesi 2110, Girne Amerikan Üniversitesi 1893, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 1788, Lefke Avrupa Üniversitesi 1739, Girne Üniversitesi 98, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi 61, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi 60, Akdeniz Karpaz Üniversitesi 36 öğrenci yerleşti. Bu sonuçlara göre tercih edilme bakımından kendisine en yakın üniversite ile 1000'e yakın yerleşen öğrenci sayısı farkı bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan üniversiteleri tercih eden öğrencilerin üçte biri Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih etmiş oldu.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: Sonuçlar Yakın Doğu Üniversite'ne Olan Güvenin Göstergesi…

Sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, ülkesinde ilklerin üniversitesi ve dünyada öncü bir eğitim kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi'ne bu yıl ÖSYM ile yerleşen öğrenciler ile birlikte tüm dünyadan 7500 yeni öğrencinin kayıt yapmasını beklediklerini ifade etti. Geçen yıla oranla önemli bir artış olduğunun altını çizen Doç. Dr. Günsel bu sonucun Yakın Doğu üniversitesine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ve kendilerine güvenen değerli öğrencilerine Yakın Doğu ailesi olarak her anlamda en iyiyi sunacaklarını belirtti. Yakın Doğu Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarını 3 - 7 Ağustos tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi'nin Türkiye temsilciliklerinde ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilebileceklerini ifade eden Doç. Dr. Günsel Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere teşekkür ederek ilklerin üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi'nde başarılarla dolu bir eğitim yaşamı diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.