EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor

GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 29/07/15 11:45
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor
A- A A+

İki aşamada gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar kayıt hakkı kazanacaklar.

Sınavlarla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

1. AŞAMA:

Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaktır. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.

2. AŞAMA:

Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritm duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur. Adaylar ayrıca, gerek duyulduğu takdirde, sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar.

Diğer işlemler

Öğrencilerin sınav saatinden en az 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların her bir aşama için sınava giriş sırası, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi bildirilecektir. İki aşamada da başarılı olup kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrenciler 4 yıllık akademik eğitimlerini Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü'nde alacaklardır. Kontenjan 5 öğrenciyle sınırlıdır.

Öğrencilere %25, %50, %75, %100 burs imkanı verilmektedir.

Başvuruda İstenilen Belgeler:

• 2015 ÖSYM Sonuç Belgesi ve bir fotokopisi. (Adayın, programa başvuracağı yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı`na (YGS) girmiş ve YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekmektedir).

• Lise Diploması aslı ve fotokopisi.

• Başvuru formu (kayıtta fakülteden de alınabilir).

• Dört adet vesikalık fotoğraf, (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır).

• Nüfus Cüzdanı'nın aslı ve bir fotokopisi.

• Başvuru ücreti: 50 TL

16 Eylül 2015, Salı günü, saat 11:00'de Girne Amerikan Üniversitesi, Üniversite Cad. Karmi Kampüsü, Sahne Sanatları Yüksekokulu Binası yapılacak sınavlar için son başvuru tarihi 15 Eylül 2015 .

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.