EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Girne Üniversitesi Dünya Havacılık Sektörü'nün ihtiyaçlarını tanımlıyor

Girne Üniversitesi Dünya Havacılık Sektörü'nün ihtiyaçlarını tanımlıyor

Günümüzde ulaştırma ve taşımacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan havacılık ve denizcilik konularında ağırlıklı eğitim veren Girne Üniversitesi, hızla yükselmekte olan havacılık sektörü ihtiyacına dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 29/07/15 16:47
okuma süresi: 4 dak.
Girne Üniversitesi Dünya Havacılık Sektörü'nün ihtiyaçlarını tanımlıyor
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, günümüzün en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan sivil havacılık sektörünün ihtiyaçlarını dünyanın en büyük iki uçak üreticisi Airbus ve Boeing firmalarının verilerini değerlendirerek yaptı. Prof. Dr. Salihoğlu açıklamasında, sivil havacılıkta büyük bir hızla artan uçak ve nitelikli personel ihtiyacına ve dünya devi iki firmanın havacılık sektörüne uçak üretimiyle yaptığı katkıya dikkat çekti.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: Çağımızın lider sektörlerinden olan havacılık sektörünün hizmetlerine duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır...

Prof. Dr. Salihoğlu, "2003 yılında Airbus firmasının 284, Boeing firmasının ise 248 olan uçak siparişleri, 2014 yılına kadar giderek artan bir yükseliş göstermiş ve 2014 yılında Airbus firmasının sipariş sayısı 622% (yüzde 622) artışla 1796'ya çıkmış, Airbus firmasının aldığı uçak sipariş sayısı ise 625% artışla 1550'ye çıkmıştır. 2004 ve 2013 yılları arasında Boeing firmasının sadece Boeing 787 Dreamliner modelinden 890 adet ve Airbus firmasının da Airbus A350 modelinden 613 adet olmak üzere, havacılık sektörünün iki dev şirketine yalnızca iki tip uçak için toplam 1503 sipariş verilmiştir. İhtiyacın önemini belirtmesi açısından söylemek gerekirse, 2003-2014 yılları arasında sivil havacılık sektörü bir kısım ihtiyaçlarını karşılamak için Airbus firması toplam 11,838 adet uçak siparişi almıştır. Aynı dönemde ise Boeing firması 10,645 adet uçak siparişi almıştır. Böylece 11 yıllık süreç içerisinde iki firmaya verilen ve hemen tümü yolcu taşımacılığında kullanılması amaçlanan toplam uçak siparişi 22,483 olmuştur. İçinde bulunduğumuz yılın ilk altı aylık döneminde ise Boeing firması 202 yolcu uçağı siparişi almış, 152 yolcu uçağı siparişini teslim etmiştir. Airbus firması ise ilk dört aylık (1 Ocak ve 31 Nisan) dönemde toplam 229 yolcu uçağı siparişi almıştır. Bu veriler açık bir şekilde havacılık sektörünün günümüzde ve gelecekte lider sektörlerinden birisi olduğunu ve dolayısı ile dünya çapında havacılık sektörünün hizmetlerine duyulan ihtiyacın sürekli arttığını göstermektedir."

Havacılık sektöründe nitelikli elamanın önemi ve değeri çok yüksek...

Prof. Dr. Salihoğlu ayrıca, havacılık sektöründe büyük bir hızla gelişen altyapı ve teknik donanım hizmetlerinde nitelikli eleman ihtiyacına da değindi. Prof. Dr. Salihoğlu, "Hızla gelişen havacılık sektörünün aynı hızla nitelikli eleman ihtiyacı da ortaya çıkmaktadır. Bugün dünyadaki eğitim kurumlarının nitelikli eleman yetiştirme sürati bu hıza yetişememektedir. Nitelikli eleman yetiştirmek zaman almaktadır. Ancak yeterli sayıda nitelikli eleman yetiştirilemeden sipariş edilen uçaklar kısa süre içinde bitirilip, hizmete verilmektedir. Bu durum da kaliteli eğitim kurumları tarafından yetiştirilen nitelikli elamanlarını önemini ve değerini havacılık piyasasında çok ciddi şekilde artırmaktadır ve nitelikli elemanların rekabet değerini yükseltmektedir. Önümüzdeki 15 yıl içinde nitelikli eleman ihtiyacı yüzbinlerle ifade edilecektir..." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.