EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de son iki yılda yüzde 99.9'luk bir artış gerçekleşti

LAÜ'de son iki yılda yüzde 99.9'luk bir artış gerçekleşti

Lefke Avrupa Üniversitesi son yıllarda göstermiş olduğu hızlı gelişim, öğrenci sayısındaki ciddi artış, güçlendirilen kampüs alt yapısı, akademik kadrosu, yeni açılan fakülte, yüksekokul ve bölümleriyle en iyi olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Yayın Tarihi: 29/07/15 17:41
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de son iki yılda yüzde 99.9'luk bir artış gerçekleşti
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen LAÜ'de yaşanan ciddi öğrenci artışını değerlendirerek 2013 yılında ÖSYM-LYS yerleştirme sonuçları doğrultusunda 870 öğrencinin LAÜ'yü tercih ettiğini, 2015 yılında ise bu rakamın 1739'a yükseldiğini ve son iki yılda % 99.9'luk bir öğrenci artışının gerçekleştiğine dikkat çekti. Yükselen 1739 öğrencinin 660'ı (%38.0) yeni bölümlere, mevcut bölümlere yapılan etkin tanıtım çalışmaları sonucunda ise 2013 yılında 870 öğrencinin tercih ettiği bu programlara bu yıl 1079 öğrecinin tercih ettiğini ve %24.0'lük bir artışın yaşandığını ifade etti.

Yükselen geliştirilen laboratuvar ve teknik alt yapı, genişletilen akademik kadro, yeni açılan bölümler, LYS taban puanlarının yükselmesi öğrenci artışının sağlanmasında LAÜ'yü olumlu yönde etkilediğini ve yüksek puanlı başarılı öğrencilerin tercihlerini Lefke Avrupa Üniversitesi yönünde yapmalarının da akademik kalitenin artırılması açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu değerlendirdi.

2014'de 6 Yeni Bölüm

2014 yılında üniversite bünyesine üç yeni yüksekokul açılarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi Teknikerliği, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Adalet Meslek Yüksekokulu'na bağlı Adalet, Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde Hemşirelik bölümleri LAÜ'ye kazandırıldı.

2015'de 17 Yeni Bölüm

2015-2016 Akademik Yılı'na 11 yeni ön lisans programı ve 6 lisans programı ile başlayan LAÜ, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Mimarlık (Türkçe), İç Mimarlık (Türkçe) Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Türkçe), İnşaat Mühendisliği (Türkçe) lisans programları ile Aşçılık, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Optisyenlik, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Yaşlı Bakımı ön lisans programlarına öğrenci kabul etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.