EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Ali Özçil: "Mutfakta yaratıcı olmalısınız"

Ali Özçil: "Mutfakta yaratıcı olmalısınız"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Ali Özçil, önemli olanın her konuda olduğu gibi mutfakta da yaratıcı ve sanatçı kişiliğin öe çıkmasına önem verilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 01/08/15 10:47
okuma süresi: 2 dak.
Ali Özçil: "Mutfakta yaratıcı olmalısınız"
A- A A+

Kıbrıs'ta Rotisseurs ünvanı alan tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi olan Ali Özçil, yemek pişirme konusunda büyük gelişmeler yaşandığını, artık sadece lezzet değil, görünüm ve sunumun da önem kazandığını anlattı.

GAÜ'de öğrencilere eğitim verelirken temel mutfak bilgileri, ileri gastronomi teknikleri, Türk mutfağı ve dünya mutfakları öğretildiğini vurgulayan Özçil verilen eğitimle ilgili açıklamalar yaptı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde dört yıllık eğitim süresince yemek pişirme işini teknik açıdan mükemmel biçimde bilen ulusal ve uluslararası mutfak repertuarına hakim bir ekip yönetme yeteneklerini öğrenmiş ve geliştirmiş, mutfağa ilişkin bütün operasyonları yönetebilir ama bütün bunlardan daha önemli olarak yaratıcı, sanatçı kişiliği ön planda olan, toplum içinde bir yıldız olabilecek şekilde kendini yetiştirmiş kişiler yetiştirdiklerini söyledi.

Konuşmasında, "Biz böyle kişiler yetiştirmek üzere öğrenci alıyoruz. Bir insan kitaplardan okuyarak yemeğin kimyasını, hijyen kurallarını öğrenebilir. Uluslararası mutfak terminolojisini ezberleyebilir ama yemek yapmayı kitap okuyarak, ekrandan seyrederek öğrenemez" diyerek şunları vurguladı:

"Profesyonel mutfaklar, profesyonel ekiplerin içinde birlikte dayanışma içinde üretim yaptıkları yerlerdir. Yani uzaktan öğrenimle profesyonel aşçı olunamaz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.