EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Ankara'da temaslarda bulundu

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Ankara'da temaslarda bulundu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam beraberindeki heyetle birlikte üniversite ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara'yı ziyaret etti. Söz konusu ziyaret sırasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni (ODTÜ) ziyaret eden Prof. Dr. Osam, DAÜ ile ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve OTDÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile görüştü.

Yayın Tarihi: 21/08/15 15:26
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Ankara'da temaslarda bulundu
A- A A+

DAÜ hakkında bilgiler verdi

Ziyarette DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'a Üniversitenin tarihsel geçmişi ve gelişimi hakkında detaylı bilgiler verilerek Üniversitenin bugünkü mevcut durumundan bahsedildi.

Prof. Dr. Osam, DAÜ'nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) en köklü eğitim kurumu olduğunu ifade ederek bugün gelinen noktada DAÜ'nün 98 farklı ülkeden 19 bini aşan öğrenci sayısı, çeşitli akreditasyonları ve işbirliği anlaşmaları ile uluslararası bir Üniversite olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osam, akreditasyonlar, yükseköğretimde kalite ve farklı coğrafyalarda bilgi paylaşımının önemine dikkat çekerek bu konularda Prof. Dr. Saraç'tan destek istedi.

ODTÜ ile akademik işbirlikleri görüşüldü

Prof. Dr. Osam ve beraberindeki heyet, YÖK Başkanı'na yapılan nezaket ziyaretinin ardından aynı gün ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı ziyaret ederek iki üniversite arasındaki akademik işbirliklerinin gelişmesi için görüş alışverişinde bulundu. Söz konusu ziyarette iki üniversite arasındaki akademik personel değişimi ile Teknopark projesinin aktif hale gelmesi konuları üzerinde de duruldu. Ankara temaslarının başarılı geçtiğini aktaran Prof. Dr. Osam, DAÜ'nün gerçekleştirilecek olan yeni işbirlikleri ve yeni atılımlarla büyümeye ve gelişmeye devam edeceğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.