EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Ek kontenjan tercihlerinde YDÜ yine açık farkla lider…

Ek kontenjan tercihlerinde YDÜ yine açık farkla lider…

2015 ÖSYM-LYS sonuçları doğrultusunda 2945 yeni öğrenci tarafından tercih edilen Yakın Doğu Üniversitesi, ek kontenjan yerleştirmeleri sonucunda da 653 öğrenci tarafından tercih edilerek yine ülkemizin en çok tercih edilen Üniversitesi oldu.

Yayın Tarihi: 28/08/15 18:37
okuma süresi: 4 dak.
Ek kontenjan tercihlerinde YDÜ yine açık farkla lider…
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Daresi Müdürlüğü'nün YDÜ Rektörlüğü'nden aldığı bilgilere göre, ek kontenjan tercih sonuçlarına göre Kuzey Kıbrıs Üniversitelerine 1797 öğrenci yerleştirildi. Yakın Doğu Üniversitesi'ni ek kontenjan 'da tercih eden ve kazanan öğrenci sayısında geçen yıla oranla % 125 oranında bir artış ile 653 yeni öğrenci kayıt yapma hakkı elde etti. Bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısında da genel bir artış olduğu ifade edilen açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre Yakın Doğu Üniversitesi'nin en fazla yerleşen öğrenci sayısı ile birinci sırada yer aldığı vurgulandı.

Kıbrıs Üniversiteleri'ne Yerleşen Öğrencilerin Üçte Biri Yine Yakın Doğu Üniversitesini Tercih Etti…

2015 LYS ek kontenjan sonuçlarına göre KKTC üniversitelerine 1109'si lisans, 688'sı ön lisans olmak üzere toplam 1797 öğrenci yerleşti. 2015 ÖSYM-LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre KKTC genelindeki üniversitelere yerleşen öğrenci sayılarına göre; 653 öğrenci ile Yakın Doğu Üniversitesi 1.sırayı alırken, Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne 307, Girne Amerikan Üniversitesi'ne 230, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne 398, Lefke Avrupa Üniversitesi'ne 149, Girne Üniversitesi'ne 13, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi'ne 18, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne 17, Akdeniz Karpaz Üniversitesi'ne 3 öğrenci yerleşti. Bu sonuçlara göre tercih edilme bakımından kendisine en yakın üniversite ile 255'e yakın yerleşen öğrenci sayısı farkı bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan üniversiteleri tercih eden öğrencilerin üçte biri yine Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih etmiş oldu.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: Sonuçlar Yakın Doğu Üniversite'ne Olan Güvenin Göstergesi…

Sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, ülkesinde ilklerin üniversitesi ve dünyada öncü bir eğitim kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi'ne bu yıl ÖSYM-LYS ek kontenjan sonuçlarına göre yine en fazla tercih edilen üniversitesinin Yakın Doğu Üniversitesi olduğunu belirterek Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri'ne yerleşen öğrencilerin üçte birinin yine Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih ettiğini söyledi. Geçen yıla oranla önemli bir artış olduğunun altını çizen Doç. Dr. Günsel bu sonucun Yakın Doğu üniversitesine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ve kendilerine güvenen değerli öğrencilerine Yakın Doğu ailesi olarak her anlamda en iyiyi sunacaklarını belirtti. Yakın Doğu Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarını 31 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi'nin Türkiye temsilciliklerinde ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilebileceklerini ifade eden Doç. Dr. Günsel Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere teşekkür ederek ilklerin üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi'nde başarılarla dolu bir eğitim yaşamı diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.