EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

GAÜ Okullar Grubu 2015/16 Eğitim Yılı'na hazır

GAÜ Okullar Grubu 2015/16 Eğitim Yılı'na hazır

Girne Amerikan Üniversitesi'ne (GAÜ) bağlı okullar grubu müdürleri, katıldıkları TV programında önemli açıklamalar yaparak GAÜ vizyonu, misyonu, amaçları, önümüzdeki dönemle ilgili plan ve programlar hakkında bilgi verdiler.

Yayın Tarihi: 31/08/15 11:41
okuma süresi: 6 dak.
GAÜ Okullar Grubu 2015/16 Eğitim Yılı'na hazır
A- A A+

Girne Amerikan İlkokulu (GAİ) Müdürü Mine Ağdaç, Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediğini, dolayısı ile okulların da buna ayak uydurmak ve öğrencileri buna hazırlamak durumunda olduğunu belirttiği konuşmasında şöyle dedi:

"Hem geleneksel hem çoklu zeka hem de yapılandırmacı eğitim kuramlarını birlikte kullanmak koşulu ile bir eğitim felsefesi oluşturduk. Öğrencilerimizin zihinsel becerilerini geliştirmesi hem de bilgiyi yapılandırmalarını istiyoruz. Ana hedefimiz her çocuğu bulunduğu seviyeden daha üst seviyelere adım adım çıkarmaktır. Bununla birlikte misyonumuz öğrencilerimizin hem kendi kendilerine yeterli , bağımsız araştırmacı olmalarını hem de öğrenmenin keyfli olduğunu düşünmelerini sağlamaktır.''

Yüksek talep artışı

Daha sonra söz alan Amerikan Kolej Anaokulu Müdürü Binnur Saymaz, 1996 yılında 2 sınıf ile anaokulunda eğitim vermeye başladıklarını, daha sonra anaokuluna talebin artması üzerine yeni okul inşaatının başladığını ve şu an eğitim verdikleri binanın 1998 yılında öğrenci sayısının 3 kat arttığını, eğitim ve öğretime burada devam edildiğini söyledi. 30 öğrenci ile eğitime başlayan anaokulunda şu an 250 öğrenci bulunduğunu belirten Saymaz "Her geçen gün okulumuza gelen talep daha da artmaktadır. Yeni yapılan binamız şu anki mevcut öğrenci sayısının 3 katı kapasite ile hizmete açılacaktır. Öğrenci sayımızı da ona göre ayarlayacağız. Bizim bölümümüze 2 yaş çocuklarını alıyoruz. İlkokula teslim ederken kendine güvenen, farkındalığı gelişmiş, ne istediğini bilen, sorgulayabilen, bilimsel ve analitik düşünebilen, mutlu bir birey olarak ilkokula teslim ediyoruz" dedi.

Paula Branch Girne Amerikan İlkokulu Prep müdürü ise yaptığı konuşmada öğrencilerimize her zaman aktif eğitim verilmektedir.Kendilerine öz güvenli ve bağımsız olmalarına özen gösterilmektedir.Prep bölümü olarak uluslararsı müfredat proğramına uygun kaynak ve kitap takip edilmektedir.Öğrencilerin güvenli ve kendilerini mutlu hissettikleri bir ortamda eğitim verdiklerini belirterek "5. sınıfı bitiren tüm öğrencilerimizin akıcı bir şekilde İngilizce konuşmalarını sağlamak hedeflerimizin başında gelmektedir. Kendine güvenen aktif öğrenciler yetiştirmekteyiz" diye konuştu.

Yeni bina, teknoloji merkezi

Bu yıl yeni binada eğitim verilecek olmasıyla ilgili olarak konuşan Binnur Saymaz, şunları kaydetti:

"Yeni binamız tamamen teknolojiye dayalı ve akıllı sınıflardan oluşan bir binadır.

Yeni binamızdaki sınıflar laboratuarlar ve aktivite bölümleri uzmanlar tarafından çocukların en iyi eğitimi alabilecekleri şekilde tasarlanıp projelendirmiş bulunmakta.

Çocuklar sınıflarda keyf alacak durumda olacaklar. Laboratuar bölümleri için çok özen gösterilmiş durumdadır. Çocuklar beyaz önlüklerini giyerek her türlü araç gereci kontrollü bir şekilde kullanarak deneylerini yapacak ve bunları rahatlıklı gözlemleyip sonuçlandırabilecekler. Okulumuzda ayrıca bir adet yarı olimpik yüzme havuzumuz da mevcuttur. Çocukların fiziksel ve bedensel gelişimini desteklemek için beden eğitimi derslerimize yüzme derslerini de programa koyarak uygulayacağız. Bu da çocuklarımızın hem zevk almasına hemde fiziksel gelişimlerine olanak sağlayacaktır. Okulumuzda bilgisayar ve müzik atölyemiz ayrı ayrı dizayn edilmiştir. Kısacası yeni binamızda teknolojinin tüm olanaklarını son noktasına kadar uygulayacağız. Bununla beraber okulumuzda görev alacak öğretmen kadromuz da akıllı sınıflarda eğitim vermek için Haziran ve Eylül ayları arasında eğitim almış durumdalar."

Kıbrıs'ta eşi ve benzeri yok

Mine Ağdaç ise yeni binanın iç ve dış düzenlemesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kıbrıs'da tekdir. Benzeri yoktur. Binalarımız tasarlanıp projelendirilirken öncelik çocuklarımızın güvenliği düşünülmüştür.Tüm bina içi ve dışında engelliler için de alt yapı hazırlanmış vaziyettedir. 45 adet akıllı sınıfımız bulunmaktadır. Tüm sınıflar aynı özelliğe sahiptir. Estetik görsellerle donatılmış dans,müzik ve resim odalarımız mevcuttur. Eğitim materyalleri İngiltere-Türkiye-Kıbrıs'dan özenle seçilerek alınmıştır. Çok gelişmiş bir kütüphanemiz de mevcuttur. Ev idaresi derslerinin yapılacağı mutfağımız bulunmaktadır, ayrıca revir ve rehberlik hizmetleri veren odalarımız da bina içerisinde yerlerini almıştır.Hijyen ve sağlık koşulları gözönünde bulundurularak yapılandırılan avrupa standartlarında ergonomik mutfağımız mevcuttur.

Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık

Hem GAÜ, hem de okullar grubu olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini ve bu konuda duyarlı olduklarını vurgulayan Ağdaç, "Biz küçük yaştan itibaren bu duyarlılığımızı çocuklarımıza da aşılamaya çalışmaktayız" diyerek şunları anlattı:

"Her türlü aktivite ve özel günlerde çocuklarımız ve aileleri ile bu organizasyonlarda yer almaktayız. Yıl içerisinde hayvanları koruma, yaşlılar haftası, kimsesiz çocuklar, afetzedelere yardım kampanyası gibi bir çok etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Düzenli olarak kültür gezileri yapmaktayız. Bir çin atasözü vardır "duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim" biz bunu kendimize ilke edindik. Mesleki tanıtımlar ve okulumuza her meslekten insanlar getirerek sohbet toplantısı içerisinde yaptıkları işlerin ne olduğunu önemini vurgulamakta ve öğrencilerimizde farkındalık yaratmaktadır..''

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.