EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Dr. Karavelioğlu'ndan yöneticilere 'Liderlik' önerileri

Dr. Karavelioğlu'ndan yöneticilere 'Liderlik' önerileri

Kıbrıs İktisat Bank Limited Genel Müdürü Dr. Ahmet M. Karavelioğlu'nun, hem akademik hem de profesyonel bankacılık hayatında edindiği tecrübelerle harmanladığı kitabı Liderlik, yayımlandı. Yöneticilere liderlik konusunda farklı fikirler sunan ve liderlik özellikleriyle tecrübeyi bir araya toplayan Dr. Karavelioğlu, dün Kıbrıs Postası'nı ziyaret ederek kitabını sundu.

Yayın Tarihi: 02/09/15 08:01
okuma süresi: 2 dak.
Dr. Karavelioğlu'ndan yöneticilere 'Liderlik' önerileri
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kıbrıs İktisat Bank Limited Genel Müdürü Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, dün Kıbrıs Postası'nı ziyaret ederek, Liderlik adlı kitabını Kıbrıs Postası'nın Sahibi Polat Alper ile Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat'a takdim etti.

Küçük Ada Ülkelerinde Bankacılık Sektöründe Liderlik Stilleri konulu doktora tezinin ardından hem akademik alanda hem de profesyonel meslek hayatında edindiği tecrübelerden yola çıkarak üst düzey yöneticilere rehber olması amacıyla hazırladığı Liderlik kitabını sunan Dr. Karavelioğlu, Kıbrıs Postası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kitabının KKTC'deki iş hayatında, iş sahiplerine liderlik özellikleri bakımından yararlı olacağına inanç belirtti.

Liderlerin gelişen dünyada artk farklı kültürlerden çalışanları da hedef doğrultusunda teşvik etmesinin önemi üzerinde duran Dr. Kaarvelioğlu, liderin kendi takımını yaratabilen ve yönetebilen insanlar olduklarını söyledi.

Kitabını akademik dilden farklı olarak tüm okuyucuların anlayabileceği bir yalınlıkla kaleme aldığını vurgulayan Dr. Karavelioğlu, Liderlik kitabının yöneticilere bir referans kitap olduğunu, içeriğinde şirketlerde karşılaşılan sorunlar ile takım ve şirket kültürünü oluşturmak konularında çözüm önerileri yer aldığını kaydetti.

4 bölümde liderlik

4 bölümden oluşan Liderlik kitabında, liderlik kavramının tarihsel gelişiminin ve tanımının yanı sıra, liderlik ve kültür, liderlik ve deneyim

Liderlik ve milliyet, liderlik ve etik, liderlik ve yönetim, liderlik ve takım, liderlik ve cinsiyet, liderlik ve kurum konularında ayrıntılı bilgi veriliyor.

Sonuç bölümünde ise okura işini severek yapmasını öneren Dr. Karavelioğlu, bir liderde olması gereken özellikleri ve üretim sürecine dair tecrübelerini aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.