EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Mersin Deniz Ticaret Odası'ndan Yakın Doğu Enstitüsü'ne işbirliği ziyareti

Mersin Deniz Ticaret Odası'ndan Yakın Doğu Enstitüsü'ne işbirliği ziyareti

Türkiye'deki iki deniz ticaret odasıdan biri olan Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu başkanlığındaki heyet Yakın Doğu Ünivetsitesi, Yakın Doğu Enstitüsü'ne işbirliği ziyaretinde bulundu.

Yayın Tarihi: 02/09/15 12:35
okuma süresi: 4 dak.
Mersin Deniz Ticaret Odası'ndan Yakın Doğu Enstitüsü'ne işbirliği ziyareti
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ziyaret kapsamında MDTO heyeti ile Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Ayaz KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros'u makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretin çok verimli geçtiğine vurgu yapan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, "İki yıl önceyerel, bölgesel ve küresel alanlarda disiplinlerarası bir yaklaşımla gerek kuramsal gerekse pratiğe yönelik çalışmalar yapmak ve eğitsel faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan Yakın Doğu Enstitüsü'nün bu süre içerisinde düzenlemiş olduğu çok önemli etkinlikler arasında denizciliğin gelişimini hedefleyen birçok projenin yer almış olmasından dolayı Mersin Deniz Ticaret Odası ve Yakın Doğu Enstitüsü arasında işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi aynı denizi paylaşan Mersin ve KKTC için çok önemli olacaktır. Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi bir yandan Kıbrıs 'ın denizcilik tarihine sahip çıkıp bu alanda dünya çapında çalışmaları hayata geçiriken bir yandan da ülke denizciliğinin geleceğini toplumun her kesimiyle birlikte bilimsel yöntem ve veriler ışığında şekillendirmeyi hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşırken denizcilik alanındaki seçkin kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etmenin önemi büyüktür. Bu bağlamda Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve değerli yönetim kurulu üyelerini Yakın Doğu Üniversitesi'nde ağırlamaktan mutluluk duyduk. MDTO heyeti ile gerek yaptığımız toplantılar gerekse gerçekleştirdiğimiz Ulaştırma Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası ziyaretleri çok verimli şekilde geçti. Önümüzdeki dönemde MDTO ile hem Mersin için hem de KKTC için çok önemli ve kapsamlı faaliyetlerde bulunacağız. Mutabık kaldığımız projelerden bir kaçını gerekli yazışmaları tamamladıktan sonra duyuracağız" dedi.

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise "Yakın Doğu Üniversitesi beraber paylaştığımız Doğu Akdeniz bölgesinin en önemli eğitim kurumları arasında en üst sıralarda yer almakta. Özellikle yıllardır denizcilik üzerine yapmış olduğu yatırımlar ve yeni kurulan Girne Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi'nin denizcilik alanında ne kadar değerli ve önemle takip edilmesi gereken kurumlarından biri olduğunun göstergesidir. Biz de Türkiye'deki iki denizcilik odasından biri olarak KKTC'de gerçekleştirdiğimiz toplantı ve görüşmelerle Mersin ile Kuzey Kıbrıs arasındaki bağın denizcilik üzerine bilimsel, sanatsal ve aynı zamanda çözüm odaklı ve piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştireceğimiz projelerle güçlenmesini sağlayacak olmanın mutluluğunu paylaşıyoruz" dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ile Mersin Deniz Ticaret Odası arasında bir işbirliği anlaşması imzalanması ve bilim, ekonomi, sanat ve eğitim alanlarında kısa, orta ve uzun vadeli projelerin bir protokol çerçevesinde hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.