EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

UKÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi'nden uluslararası başarı

UKÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi'nden uluslararası başarı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Farmasötik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar'ın, bakteriyoloji odaklı bilimsel çalışmaları derleyen kitap chapteri, tıbbi mikrobiyolojiyi moleküler açıdan ele alan 'Molecular Medical Microbiology (2nd ed.)' kitabında yayımlandı.

Yayın Tarihi: 02/09/15 15:59
okuma süresi: 4 dak.
UKÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi'nden uluslararası başarı
A- A A+

Dünyaca ünlü yayın evi Elsevier yayınevi tarafından basılan, 3 ciltlik ve 2300 sayfalık kitap, birçok uluslararası saygınlığa sahip bilim insanının yazılarını içerirken, başta Amerika Birleşik Devletlerinde ve birçok uluslararası merkezde bilim insanları ve tıp öğrencileri tarafından okunuyor.

UKÜ'de mikrobiyoloji, çevre ve kanser araştırmalarına devam eden Biyoteknoloji Araştırma Merkezi (BRC) Mikrobiyoloji Bölümü Direktörü Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar'ın, Washington University in St. Louis Tıp Okulu'ndan bilim insanları ile birlikte çalışılarak hazırlanan chapteri, birçok enfeksiyon hastalığına sebep olan Gram-negatif bakteriler tarafından üretilen ve 'virulans faktörü' diye kabul edilen 'pilus ve fimbriae' organellerinin moleküler açıdan detaylı yapılarını, üretim mekanizmalarını ve sebep oldukları bakteriyel enfeksiyonların 'anti-virulans faktör' ilaçları ile nasıl tedavi edilip, önlenebileceğini konu alıyor.

Amerika'da Washington Üniversitesi'nde başladığı mikrobiyoloji odaklı çalışmalarına UKÜ'de devam eden Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar, "UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi (BRC)'nde kanser, mikrobiyoloji, çevre araştırmalarının etkili bir şekilde devam etmesi bu konularda bilimsel açıdan ileri seviyede gelişme kaydedilmesine önemli katkı koymaktadır." şeklinde konuştu.

UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde önemli bulgular elde ediliyor.

Dr. Volkan Çinar, bu olanaklar sayesinde Imperial College London ve UKÜ BRC araştırmacıları tarafından birlikte yürütülen çalışmalarda, bazı bakteri türlerinin özellikle metastazlı kanser hücreleri üzerinde öldürücü etkisi olduğunu gözlemlediklerini de vurguladı. Bu çalışmanın şu anda Imperial College London'da doktorasını yapmakta olan Merve Zeden tarafından 21st International Student Congress of (bio) Medical Sciences konferansında Hollanda'da sunulduğunu ve benzer çalışmaların Fourth International Meeting on Pharmacy & Pharmaceutical Sciences, 17th International Pharmaceutical Technology Symposium, Biophysical Society Annual Meeting gibi uluslararası konferanslarda, Türkiye'de ve California'da sunulduğunu bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar bunun yanında, UKÜ lisans öğrencileri tarafından yürütülen yeni çalışma ve sonuçlarının da önümüzdeki ay Anastasia Samarkina ve Shelly van Eyssen isimli iki UKÜ lisans öğrencisi tarafından uluslararası bir konferans olan International Multidisciplinary Symposium on Drug Research and Development konferansında sunulacağını bildirdi.

Güçlü akademik kadrosu ve bilimsel araştırmaya verdiği önemle hızla gelişen UKÜ Eczacılık Fakültesi iş birliğiyle UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde yürütülen araştırmalarda olumlu sonuçlar elde edildiğini söyleyen Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Farmasötik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar, "Üniversiteler adası olan Kıbrıs'ta bilimsel araştırmalara ve BRC gibi araştırma merkezlerine, hem ülkemizin gelişmesi, hem de üniversitelerimizin saygınlığının artması adına daha çok önem verilmesi gerekir." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.